Verhuizen: tips om je verhuizing zo makkelijk mogelijk te laten verlopen!

25-04-2018


Ga je binnenkort verhuizen? In deze blog vind je tips van onze collega om je verhuizing zo makkelijk mogelijk te maken. Zij is namelijk zelf recentelijk verhuisd naar een nieuwe stad! En er zijn genoeg dingen waar je aan moet denken bij een verhuizing naar een andere woonplaats....

 

Verhuizen en nu?

Wanneer je al 15 jaar in dezelfde woonplaats woont en je verhuist ineens naar een andere stad, dan kan dat op zich al best iets zijn waar je veel mee bezig bent in je hoofd. Start daarom eens met een lijst van dingen die je te binnen schieten. En fijn online programma voor het maken van lijstjes is Trello. In Trello kun je handige lijsten maken, en daaronder kaartjes hangen. Deze kaartjes kun je makkelijk doorschuiven of archiveren wanneer je een taakje in je huis hebt afgerond! Een 'opgeruimd' hoofd maakt de verhuizing een stuk overzichtelijker en maakt dat alles lekker voorspoedig loopt.
Hieronder een handige opsomming met tips voor je lijstje!

> Adreswijziging, welke instanties/online winkels/famillieleden en vrienden moeten op de hoogte gebracht?
> Marktplaats, welke spullen ga je niet meer gebruiken en kun je op Marktplaats verkopen?
> Nieuwe spullen, wat heb je nodig in het nieuwe huis?
> Kleine klusjes, wat moet er van de muren worden gehaald, en wat moet er worden opgehangen in het nieuwe huis?
> Overzetten of opzeggen van abonnementen
> PostNL verhuisservice! Dan wordt je post een aantal weken doorgestuurd naar je nieuwe adres, handig!
 

Verhuizen naar een nieuwe woonplaats

Wanneer je gaat verhuizen naar een nieuwe woonplaats, komt er net even wat meer bij de verhuizing kijken! Verhuizen binnen je eigen woonplaats betekent dat je bij je huidige huisartst en tandarts kunt blijven. Maar verhuis je naar een woonplaats die veel verder uit de buurt is, dan is het noodzakelijk om een nieuwe huisarts, apotheek en tandarts te zoeken. Dat is dan weer het fijne van leven in deze tijd, je start Google op en je kunt gemakkelijk research doen!
 

Verhuishulp

Alles uitgezocht, weggegooid en ingepakt? Dan ben je klaar voor de verhuisdag! Regel een verhuisbusje en een groepje vrienden om mee te helpen met verhuizen, dan hoef je niet zelf alles te sjouwen. Kasten alleen optillen is niet te doen. Tip! Geen vrienden of familie in de buurt? Tegenwoordig zijn er ook veel studenten die online hun verhuishulp aanbieden. Handig toch?
 

Verhuiskaarten

Een vrolijk en feestelijk verhuiskaartje kan natturlijk niet ontbreken. Hier bij Fuif vind je de leukste verhuiskaarten die je zelf heel gemakkelijk naar wens kunt aanpassen. Keuze uit veel leuke designs, lettertypes, achtergrondjes, clip art en kleurtjes. Ook leuk... voeg een foto van je nieuwe huis toe! En mocht er geen verhuiskaart naar je zin tussen zitten, ontwerp je kaartje dan helemaal zelf en start blanco.
 

Housewarming

Eenmaal over in je nieuwe huis...: FEEST! Geef een gezellig housewarmingsfeestje. Zo kun je je nieuwe stekkie in één keer aan al je vrienden en familie laten zien. Ook leuk om de nieuwe buren uit te nodigen. Zo leer je elkaar op een gezellig manier kennen.