FUIF > Uitnodiging Communie

Eerste Heilige Communie uitnodigingen en communieprentjes

Communie, eerste communie, heilige communie, eerste heilige communie allemaal termen die (bijna) synoniem staan aan de eerste deelname aan het sacrament van de eucharistie.  Stuur je dierbare een persoonlijke uitnodiging zodat zij dit bijzondere moment met jou kunnen delen. 

Communiekaartjes

Vooral in het zuiden van Nederland en in België wordt naar aanleiding van de eerste communie een familiefeest gevierd. Maar ook als je ergens anders in Nederland woont, kan dit communiefeestje een mooie traditie zijn. Bij zo’n belangrijk feest hoort natuurlijk een uitnodiging. Je vindt op Fuif allerlei soorten en maten uitnodigingskaarten voor de eerste communieVoor je Communieprentjes kun je een blanco kaart helemaal zelf ontwerpen en voorzien van foto’s. Maak van je communiefoto’s een mooi kaartje en geef dit na afloop aan je vriendjes, vriendinnetjes en familie. 

Eerste Heilige Communie

In de Katholieke Kerk nemen de kinderen in het algemeen deel aan de eerste communie als ze ‘tot de jaren van verstand zijn gekomen’. Dit is als ze ongeveer 7 tot 8 jaar oud zijn. Natuurlijk kan het ook op latere leeftijd. Communie betekent letterlijk: gemeenschap. Door ter communie te gaan neem je dus deel aan de gemeenschap van Jezus en Zijn kerk.

Communiefeest

Als kinderen hun eerste communie willen doen, vindt er een voorbereiding plaats vanuit de parochie. Deze voorbereiding wordt verzorgd door de pastoor en een werkgroep van parochianen. De eerste heilige communie is de feestelijke eerste keer, dat je als katholieke gelovige mag deelnemen aan de maaltijd van Jezus Christus, de communie.  Vaak is het goedkoper om een communiefeest thuis te vieren. Er worden ook feesten op locaties gegeven, soms met meerderen tegelijk. Lees hier tips voor een communiefeest.

Communie bedankjes

Na de viering wordt vaak een feest gegeven en voor dit feest wil je natuurlijk de gasten bedanken voor hun komst. Dit wordt gebruikelijk gedaan met een klein cadeautje, denk aan cadeautjes rond de € 1,-

Communiekleding

Het Communiefeest is een speciale dag. De meisjes gaan vaak in een witte, of licht gekleurde jurk. Het is doorgaans een mouwloos jurkje met lagen. Jongens gaan in pak of een broek met nette blouse, er zitten witte accenten in het outfit.

Communiecadeaus

Traditioneel gezien gebeurde het vaak dat de communicant een mooi horloge of een nieuwe fiets cadeau kregen. Het is ieder geval gebruikelijk om iets te geven dat een herinnering aan de eerste communie kan zijn, bijvoorbeeld een rozenkrans.

Communieprentjes

Maak van je communiefoto’s een mooi kaartje en geef dit na afloop aan je vriendjes, vriendinnetjes en familie. Bij Fuif.nl kun je een blanco kaart helemaal zelf ontwerpen en voorzien van foto’s. 

Filters ×
Toegepaste filters filters wissen

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: