Informatie over onze Papiersoorten

Je kunt je uitnodigingen laten drukken op vijf verschillende papiersoorten. Elke soort heeft zijn eigen mooie uitstraling. Stuk voor stuk zijn alle papiersoorten van een hoge kwaliteit.

TIP!: bestel eerst een proefdruk en je ontvangt automatisch van alle papiersoorten een gratis sample setje kado!

Natuurkarton

Wil je een stevig kaartje maar met een matte uitstraling? Dan is natuurkarton voor jou de beste keuze. Dit papier is lekker stevig, 340 grams, en wordt voor uitnodigingen het meest gebruikt.

Soft touch

Zoek je een mat kaartje met een luxe uitstraling? Ga dan voor sof touch. Het heeft een fluweelzachte coating en is 300 gram.

Natuurkarton

Ben je op zoek naar een kaartje met een structuurpapier? Dan is Oud Hollands een goede match. Dit is 300 grams papier, en een wat kostbare luxe papiersoort, waarvoor wij per kaartje een toeslag rekenen. Heeft je kaart een groot kleuroppervlak? Dan raden we deze papiersoort af, omdat het risico op strepen groter wordt.

Fotopapier

Met deze papiersoort maak je een kaartje met een mooie hoogglans afwerking zoals je dat vast wel kent van de ansichtkaarten. De kaart wordt gedrukt op een stevige kartonsoort, 300 grams, met aan de buitenzijde een hoogglans laminaat afwerking.

Zijdeglans

Deze mooie papiersoort, 300 grams, heeft een subtiele lichte glans. Het papier is off-white, dus van het witte af.

Parelmoer

Wil je je kaartje een leuke glinstering meegeven? Kies dan voor Parelmoerpapier. Deze stevige papiersoort, 300 grams, is prima geschikt voor kaartjes die wat meer glans verdienen. Erg mooi papier. Het is wel een kostbare papiersoort waarvoor wij per kaartje een toeslag rekenen.
 

Let op! Wanneer je kaarten besteld met het formaat 14.4 x 21.6 cm dubbel of 15 x 15 cm dubbel dan heeft deze twee postzegels nodig. Dit geldt voor alle vijf de papiersoorten. Liever maar één postzegel nodig per envelop? Bestel dan een kleiner formaat of kies voor een enkele variant.