21 Diner : Zo organiseer je dit hippe feest in 7 stappen

02-03-2017

Oke, denk je misschien, allemaal leuk en aardig zo'n 21 diner, maar hoe pak je dit aan?! In deze Fuifblog vind je een Q&A om je te helpen om van jouw 21diner een onvergetelijk feestje te maken. En bij Fuif maak je ook nog eens de leukste uitnodigingen voor jouw 21 diner. Bekijk hier onze collectie uitnodigingen.

1) Uitnodigingen: Wie nodig je uit op een 21 diner?

Dat is nu precies het grappige aan dit feest. Dit is de enige verjaardag waar je officieel alleen je vriendinnen uitnodigt, of als kerel alleen de mannen. Deze traditie komt bij de studenten vandaan en wij geven ze groot gelijk: wat is er nu leuker dan een echte meidenavond? Uiteraard zijn er uitzonderingen, je best gayfriend is ook welkom net als je broers, zussen en je ouders natuurlijk. Hoe maak je de gastenlijst? Je kan ervoor kiezen om 21 meiden uit te nodigen, dat mag maar dat hoeft niet! Het belangrijkste is dat je vriendinnen uitnodigt waar jij blij van wordt, nodig geen meiden uit waarbij jij je verplicht voelt om ze uit te nodigen. Na het samenstellen van je gastenlijst kun je de uitnodiging versturen, bijvoorbeeld met deze hippe uitnodigingen.
Belangrijke tip: Doe de uitnodigingen ruim van tevoren op de post (minimaal 6 weken) dat verhoogt de voorpret en vergroot het gevoel van exclusiviteit.

Bekijk alle uitnodigingen voor een 21 diner hier.

2) Wat is het 21 diner?

21 jaar is een bijzondere leeftijd. Je bent nu officieel volwassen en je ouders hebben financieel en wettelijk geen verantwoordelijkheden meer voor jou. Daarnaast, en dit is niet geheel onbelangrijk, mag je nu officieel alcohol drinken in Amerika. Daarom it’s time to pop some champagne! (of cocktails en andere drankjes) Het 21 diner vier je door een etentje te geven bij je ouders. Wat kun je verwachten? Lekker eten.  Je bent het middelpunt van de avond, dus een speech, lied of leuk filmpje van vrienden met leuke verhalen of blunders die ze met jou hebben meegemaakt. Nog meer lekker eten. Een grappig cadeau voor je ouders gastvrijheid. Eten, eten, eten en dan:  Party hardy dansen met je vrienden. Pinterest

3) Waar ga je het etentje organiseren?

Bij je ouders dus, wat ook handig is trouwens. Zit jij zelf naderhand niet met de rommel. Wij zien hier alleen maar win-win situaties.;) We willen je wel een tip meegeven: Wees een beetje lief voor je ouders, je zult ze hard nodig hebben bij de voorbereidingen. Daarnaast is het natuurlijk heel tof van ze als ze hun huis willen openstellen voor jouw feestje.

4) Wat doe je met eten en drinken?

Je kan dit feestje invullen zoals je het zelf leuk vindt. Hou je van tapas? Dan kun je ervoor kiezen om allerlei kleine hapjes uit te serveren als “gangen” en lekker Sangria drinken. Ook een leuk idee voor een Spaans thema trouwens. Gourmetten kan natuurlijk ook. Wil je een chiquer feestje, dan kun je werken met gangen van amuses, biefstuk, bijzondere vis of wild. The main thing is: het is jouw feestje, pak het aan zoals het bij jou past. Ben je een diva en hou je van glitter en glamour? Probeer dan niet ineens Hollandse boerenmaaltijd te serveren en omgedraaid geldt hetzelfde: ga geen hertenbiefstuk wegwerken als je dat helemaal niet lekker vindt. Maak het feestje precies zoals dat jij feestjes leuk vindt. We hebben nog een goed idee: Maak leuke menukaartjes zoals op deze Pinterest foto, je kan hier ook de namen van je gasten zetten en een daarmee een tafelindeling maken. Tip:Wil je een beetje roering op je feestje? Zet de kletskousen dan aan het hoofd van de tafel, dan weet je zeker dat er geen awkward stiltes vallen. Leuke menukaartjes kun je trouwens hier bestellen.

5) Wat kost het? Budgettips

Dit hangt een beetje af van de gerechten en het thema die je kiest. Het belangrijkste is dat je vooraf bepaalt wat je wilt uitgeven. Misschien dat het iets meer wordt, maar dan heb je wel een richtlijn waar je vanuit kunt gaan. Nu je een totaalbedrag hebt, schrijf de de verschillende onderdelen uit: uitnodigingen, versiering/aankleding, eten, drinken en vergeet niet het belangrijkste: geld voor je fantastische feestjurk. Verdeel het budget over de verschillende onderdelen. Pakt 1 van de onderdelen iets duurder uit, bijvoorbeeld je outfit. Probeer dan te bezuinigen op de andere onderdelen. Belangrijk: reken meer geld voor de drank dan dat je in gedachten had, je hebt altijd meer drank nodig dan je van tevoren dacht. (Zeker moeders onderschatten hoeveel de meiden van nu kunnen drinken)
Pinterest

6) Is er een bij een 21-diner een dresscode of thema?

Styling is everything! :) Je kan met versieringen helemaal los op jouw feestje. Wil jij gouden glimmende ballonnen? Leef je uit! Vind je het leuk om te fröbelen en te knutselen? Maak je eigen slingers en laat ze matchen bij je tafelaankleding. Wat je vaak ziet bij 21 diners is dat meiden de tafel leuk versieren om het echt bijzonder te maken. De kleuren van de versiering van de tafel kun je ook laten matchen bij je jurk of zelfs de uitnodigingen die je verstuurt. Gouden tip: Vergeet niet je thema op je uitnodiging te zetten.

7 ) Party on!!!

Dat is het belangrijkste, je wordt maar 1 keer 21! Dus maak er een goed feestje van. Optionele tip: Geef je gasten een presentje mee naar huis. Wij vonden dit wel een heel leuk idee! Helaas....  Pinda.... ;)