1) Huwelijksjubileum: Wie stuur je een uitnodiging?

Als je 25 jaar getrouwd bent wil je van tevoren goed nadenken wie je gaat uitnodigen. Wil je een groot feest met veel mensen of wil je een klein en intiem feest? Sommige mensen hebben het motto ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’, maar als je dit principe toepast op je gastenlijst zul je zien dat daarvoor een wel heel ruim budget nodig is..Nu weten we natuurlijk niet of jij goed in de slappe was zit, maar onze gouden tip is: laat altijd je portemonnee meer leidend zijn dan je verplichtingen tegenover andere mensen. Als je weet hoeveel mensen je uitnodigt, verstuur dan op tijd je uitnodiging. Minimaal 6 weken van te voren. 

Wil je zelf een uitnodiging kiezen?
Bekijk alle uitnodigingen voor een huwelijksjubileum dan hier.

2) Waar ga je het vieren?

Zoveel mensen, zoveel mensen wensen. Nu je bepaald hebt hoeveel mensen je uitnodigt weet je ook hoeveel ruimte je nodig hebt. De tweede vraag is: wil/kun je het thuis vieren of zoek je een locatie. Bij het zoeken naar een locatie denken mensen vaak aan een restaurant of een zaal bij een restaurant, maar er zijn ook prachtige alternatieven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een buitenfeest, een feest op een boot, een feest in een loft of in een hotel. Bij dat laatste kunnen je gasten ook gelijk blijven slapen.

3) 25 jaar getrouwd: Wanneer ga je het vieren?

Ook is het goed om na te denken over de datum. Uiteraard kan dit op jullie trouwdatum zelf, maar op een doordeweekse dag kan het zijn dat er mensen afbellen. Op vrijdagen of zaterdagen zullen er meer mensen er meer mensen komen.

4) Wat ga je eten en drinken?

Een feest zonder eten en drinken is geen feest. Aan avondeten hoef je niet te denken, want meestal nodig jij je gasten pas uit na 8 uur ‘s avonds. Daarna is het natuurlijk leuk om lekkere hapjes en drankjes te hebben. Vier je het thuis dan is natuurlijk leuk om het net iets bijzonderder te maken dan een gewoon verjaardagsfeest. Je zou zelf ook allerlei kleine hapjes kunnen maken. Een klein tapas buffet voor je gasten.Heb je een groot budget? Je kan ook verwegen om een professionele cateraar in te huren. Op die manier kun jij je bezig houden met je gasten zonder dat je jezelf hoeft af te vragen of iedereen wel genoeg eten of drinken heeft. Vier jij je feest op een locatie? Bespreek van tevoren goed hoeveel hapjes en drankjes je afneemt bij de locatiebeheerder. Probeer van te voren vaste prijzen af te spreken, dan kom je naderhand ook niet voor verrassingen te staan.

5) Zilveren Bruiloft: Ga jij je feestje versieren?

Maak je feestje lekker feestelijk met vrolijke versiering. Met het thema zilver kun je leuke ballonnen en slingers kopen. Tip: Versier alles wel met meerdere mensen, het kan namelijk een hele klus zijn om een sfeerloze locatie om te toveren tot een feestelijke plek.

6) Komen er kinderen op je 25 jaar getrouwd feest?

Zorg dan dat er voor hun een speelhoek of activiteiten zijn geregeld. Vraag een buurmeisje of nichtje of zij de kinderen willen entertainen met bijvoorbeeld kleurplaten, het versieren van cupcakes of taartjes, een zwembadje, speurtocht door de buurt of laat ze een liedje / toneelstukje instuderen dat ze later kunnen doen voor de volwassen mensen.

7) Kies je een thema voor een jubileum?

Als je het leuk vindt om een thema te kiezen voel je vrij! Een veelgestelde vraag is: wat trek je aan naar zo’n feestje. Sommige mensen vinden het leuk om weer een chique jurk te kopen net als 25 jaar geleden, het belangrijkste is dat je voor een vorm kiest die bij jou past. Henny Huisman heeft zijn 25-jarig huwelijksjubileum gevierd in een middeleeuws outfit, de rest van zijn gasten kwamen ook in deze themakleding naar het feest. Hou jij het liever persoonlijk en casual schroom dan zeker niet om een gezellige barbecue te geven in de tuin.