Als je je als stel aan het voorbereiden bent op je 25 jarig jubileum is natuurlijk ook de grote vraag: wat voor muziek gaan we draaien? Wij zetten meerdere tips voor je op een rij om het je nog makkelijker te maken.

Stap 1: Maak een favorieten lijstje

Maak een lijstje met nummers die je per se gedraaid wilt hebben. Bij welke muziek kunnen jij en je partner echt niet meer stil zitten? En aan welke muziek heb je bijzondere herinneringen. Schrijf het op en laat het lijstje een tijdje op de keukentafel liggen zodat je later ook nog bij kunt schrijven. Het zou jammer zijn als je straks op je feest net dat ene nummer mist.

Stap 2: Gebruik bestaande playlists ter inspiratie

Je hoeft niet helemaal het wiel opnieuw uit te vinden. Speur bijvoorbeeld Youtube, Spotify en andere websites en streamingsdiensten af naar playlist uit jullie favoriete tijdsperiode of van jullie favoriete genre. Spotify en Youtube staan vol met 80s, 90s en andere playlists. Ook kun je op spotify zoeken per genre en stemming: wil je een relaxte borrelsfeer of harde techno? Het is er allemaal. 

Stap 3: Zelf maken of een bestaande playlist afspelen?

Je kunt zelf een playlist maken, maar je kunt ook gewoon een bestaande gebruiken. Het laatste scheelt een hoop werk maar mist waarschijnlijk een aantal favoriete nummers. Een tip: zelf een playlist maken wordt veel makelijker als je verzamelalbums kopiëert naar een eigen playlist en vervolgens verder aanpast.

Stap 4: Bedenk hoe de playlist het gaat afspelen op jullie feest

Beslis in welk programma of via welk medium je de muziek wil afspelen. Check ook met je locatie wat zij al in huis hebben. Heeft je locatie Spotify en gebruik je dat thuis ook? Zoek gemakkelijk daar een playlist op of deel je zelfgemaakte met het account van je feestlocatie of log ter plaatse in. Hier lees je hoe je dit op Spotify doet. Je kunt ook in iTunes een playlist maken en deze delen met een ander account, lees daar hier meer over.
Ga ook bij je locatie na of er een goede geluidsinstallatie voor handen is, of regel deze zelf. Het zou zonde zijn als het geluid niet goed werkt!

Stap 5: Voetjes van de vloer!

Als het feest eindelijk is aangebroken hoef je alleen nog te genieten! Enjoy!

 

Psst.... Heb je al uitnodigingen verstuurd? 

Op fuif.nl hebben we allerlei leuke uitnodigingen voor een tof 25 jaar getrouwd feest.