Een huwelijksjubileum is altijd reden voor een feestje, of je nu 12,5, 25 of 50 jaar getrouwd bent. Maar hoe ga je dit heugelijke feit vieren? Wij geven vijf leuke ideeën om jullie jubileum te vieren!

Huur een boot

Als jullie allebei van water houden, is een boot natuurlijk een fantastische manier om het feest te vieren. Er zijn verschillende soorten boten te huur; van simpele schuitjes tot complete cruises, denk dus van tevoren goed na over het aantal mensen dat je wil uitnodigen. Kijk op deze of deze site om het aanbod aan boten te zien. Afhankelijk van de vaartijden is het leuk om een uitgebreide lunch of diner op de boot te houden: een ervaring op zich! Je kan er ook voor kiezen om een gids mee te nemen, die jullie meer over de omgeving kan vertellen. Houd er wel rekening mee dat een boot vaak een redelijk kleine ruimte is, dus neem, als er kinderen komen, voor hen bijvoorbeeld spelletjes mee om te doen.

Efteling

Een feest voor iedereen: neem de familie mee op een leuk uitje, zoals bijvoorbeeld de Efteling! Je hoeft niet na te denken over entertainment, iedereen zal zich deze dag gegarandeerd vermaken. Het enige waar je over na moet denken is het eten; je kan bijvoorbeeld zelf lekkere broodjes maken en meenemen en 's avonds met z'n allen genieten van lekkere frietjes. Een voordeel van de Efteling is dat het leuk is voor groot en klein, maar ook de dierentuin is een leuk uitje om jullie jubileum mee te vieren.

Mooie reis

Hoe bijzonder is het om deze mooie gelegenheid aan te grijpen om samen met je geliefden nieuwe herinneringen te 'maken' en samen op reis te gaan?! Je kan denken aan lekker een weekendje naar Texel, of kies je voor een verdere reis, zoals bijvoorbeeld Thailand? Samen tijd door brengen en meer van de wereld ontdekken, mooier kan haast niet. Denk er wel  aan dat een verre reis met kleine kinderen wat lastiger kan zijn, dus daar moet je van tevoren goed over nadenken.

Thema-feest

Wil je niet op reis, maar je jubileum wel een hele bijzondere dag laten zijn? Kies dan voor een thema-feest! Dit kan van alles zijn: hebben jullie bijvoorbeeld een hobby? Laat je gasten daar iets mee doen en kleed alles in die stijl aan. Maar ook andere stijlen, zoals bijvoorbeeld de festival-stijl, geven je feest een fijne uitstraling. In de aankleding kun je daar al veel mee doen: denk voor de festival-stijl aan kleine vaasjes met bloemen, houten borden, slierten-slingers, enzovoort. Het voordeel van een thema-feest is dat je er eindeloos mee kan variëren; kies een thema wat bij jullie past!

Uit eten

Wil je het vieren van jullie jubileum niet al te groots aanpakken, maar er wel echt iets feestelijks van maken? Kies er dan voor om met z'n allen uit eten te gaan. Zijn er veel kinderen bij? Kies dan voor bijvoorbeeld een pannenkoekenrestaurant, die doen het altijd goed en zijn vaak ook voorbereid op kinderen, dus hebben meestal een plek voor de kinderen om te spelen.

Verder is het handig om na te denken over:

- Wie wil je uitnodigen?
Wil je alleen kinderen en kleinkinderen, of ook jullie broers en zussen? Wil je naast familie ook vrienden uitnodigen?
- Wil je uitnodigingen maken?
Als je uitnodigingen wilt maken, houd er dan rekening mee dat deze op tijd verstuurd moeten worden. Op Fuif.nl vind je heel veel leuke kaarten voor een 25-jarig jubileum!
- Hoe ga je de kinderen vermaken?
Als er kinderen komen is het handig om van tevoren na te denken over hoe je ze gaat vermaken. Leg bijvoorbeeld kleurboeken, stiften en spelletjes neer.