Wat zijn we trots dat wij de school ‘Het Kroonpad’ in Apeldoorn mogen sponsoren voor de Serious Request actie van 2017. Deze school voor speciaal onderwijs is met de leerlingen aan de slag gegaan met het maken van kerstkaartjes. Lees er hieronder meer over dit mooie project!
 

Het Kroonpad

Het Kroonpad geeft speciaal onderwijs aan leerlingen met een lichamelijke of meervoudige beperking en aan langdurig zieke leerlingen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar. In het onderwijsaanbod van Het Kroonpad is specifieke aandacht voor leerlingen met verschillende beperkingen. En daarvoor bieden zij onderwijs op maat aan. En altijd vanuit deze kernwaardes: kritisch, vindingrijk, sprankelend en betrokken.
 

Fuif.nl

Medewerkster Sylvia van Het Kroonpad stuurde in november een mail naar Fuif met de vraag of wij hen wilden sponsoren voor een 3FM Serious Request kerstkaarten actie. De kerstkaarten worden gemaakt door de leerlingen van de school en worden vervolgens op de kerstmarkt verkocht voor het goede doel. Van kaarten en kinderen worden wij blij, dus uiteraard dat wij wilden sponsoren. Wij hebben 1000 blanco kaarten en 2 posters voor in het verkoopkraampje ter beschikking gesteld!
 

kerstkaarten van fuif
kerstkaarten van fuif

 

3FM Serious Request

De kids zijn hard aan de slag gegaan met het maken van de kerstkaarten voor 3FM Serious Request. In verband met de beperkingen van de leerlingen zijn er mooie technische hulpmiddelen beschikbaar op de school. Een voorbeeld is de spraakcomputer die bestuurd wordt door de ogen van de leerling. Op die manier kiest de leerling de kleur uit en door met de handen over het scherm te vegen ontstaan er beelden. Deze tekening wordt vervolgens geprint en op de blanco kaart geplakt. Een andere populaire kleurmethode is de knikker verfbak. Na de knikkers in de verf te dopen, rollen de leerlingen deze over de blanco kaart. Zo ontstaan er mooie kleurrijke lijnen en figuren.

 

Kerstkaarten

Wij zijn ontzettend trots op deze actie en op de kinderen die deze mooie kaarten hebben gemaakt. Wij hopen dat er veel kaartjes worden verkocht, zodat we met zijn allen kunnen bijdragen aan het prachtige doel van Serious Request; breng ze weer samen!

Wil je zelf een leuk kerstkaartje sturen? Bekijk hier al onze kerstkaarten.