40 jaar getrouwd: tips voor het organiseren van een huwelijksfeest!

09-01-2018


Ben je bijna 40 jaar getrouwd? Of wil je een feest organiseren voor je ouders die bijna 40 jaar getrouwd zijn? 40 Jaar samen lief en leed gedeeld hebben is heel bijzonder en daarom zeker reden voor een groot feest! In deze blog nemen wij je mee in het organiseren van zo’n feest.

 

Wanneer vier je het huwelijksfeest?

Allereerst is natuurlijk de vraag wanneer wil je het feest gaan geven? Het leukste is natuurlijk om het op of rond jullie trouwdatum te houden. Maar misschien willen jullie op de trouwdatum er nog even tussenuit met z’n tweeën en plan je het feest dus iets eerder of later. Of misschien zijn jullie in de winter getrouwd en willen jullie het feest graag buiten houden en kun je daarom beter een datum in de zomer prikken. Als jullie de datum hebben gekozen is het vervolgens goed om na te denken op welk tijdstip jullie het feest willen gaan houden. Heb je bijvoorbeeld veel jonge kleinkinderen en wil je graag dat zij ook aanwezig kunnen zijn, dan kun je het feest beter overdag houden. Daarnaast heeft het tijdstip ook invloed op wat je als eten en drinken kunt aanbieden. Wordt het bijvoorbeeld een receptie met lunch of high tea? Of een diner met buffet, een barbecue of toch liever een borrel met bittergarnituur?
 

De locatie

De volgende stap is om na te denken waar je het feest wilt houden. Is er bijvoorbeeld bij jullie thuis genoeg ruimte om veel mensen te ontvangen? Of heb je een grote tuin en kun je bij mooi weer lekker buiten gaan zitten? Of wil je liever alles uit handen geven zodat je zelf optimaal kunt genieten en zoek je een mooie locatie die voor jullie veel betekent. Zo zou je misschien –als deze nog bestaat- jullie trouwlocatie van 40 jaar geleden kunnen gebruiken. Of is er een andere leuke plek, waar je met z’n tweeën vaak komt of als familie speciale herinneringen aan hebt, die je misschien kunt afhuren?
 

Wie zet je op de gastenlijst?

Vervolgens is stel je een gastenlijst op met alle mensen die je uit wilt nodigen. Begin hierbij eerst heel breed, je kunt altijd mensen weer van de lijst afhalen. Natuurlijk denk je dan meteen aan je familie en goede vrienden. Maar misschien wil je ook je buren, collega’s of vrienden van vroeger die je al een tijd niet gezien hebt, een uitnodiging sturen. Als je een maximaal aantal gasten hebt dat je kunt uitnodigen en je met de gastenlijst boven dat aantal uit komt, begin je met mensen die minder belangrijk voor je zijn weg te strepen totdat je op het juist aantal zit.
 

40 jaar getrouwd uitnodiging

Wanneer je een datum, een locatie en een gastenlijst samengesteld hebt, heb je de belangrijkste elementen voor het feest bij elkaar en kun je door naar de volgende stap: de uitnodigingen voor jullie 40 jarig huwelijks jubileum! Hier op fuif kun je hele mooie uitnodigingen vinden voor jullie robijnen huwelijk die je naar je gasten kunt sturen. Je kunt zelfs een uitnodiging helemaal zelf samen stellen! De uitnodigingen zijn er in alle soorten en maten; of je een meer traditionele uitnodiging wilt, of juist een vrolijke met confetti of een kaart met een mooie foto van jullie samen, het kan allemaal!
 

De aankleding

Nu de belangrijkste dingen geregeld zijn kunnen we wat meer naar de details en invulling kijken. Zo is het bijvoorbeeld leuk om de locatie mooi te versieren! Of je nu een externe locatie hebt uitgezocht of het feest gewoon bij jullie thuis viert is het natuurlijk leuk om de locatie extra sfeervol te maken door het te versieren. Dit kun je bijvoorbeeld doen door op verschillende plekken bloemen neer te zetten. Als bloemen kun je je lievelingsbloemen kiezen of misschien zelfs de bloemen die in je trouwboeket zaten! Als het feest ’s avonds is kun je het leuk aankleden met waxinelichtjes in glazen potjes. Of als het feest buiten is kun je een prikkabel met LED-lampen ophangen. Daarnaast niet te vergeten, kun je verschillende trouwfoto’s of andere foto’s van jullie samen in mooie fotolijstjes doen en op verschillende plekken neerzetten. Zo krijgt de feest-locatie meteen een persoonlijk tintje.
 

40 jaar getrouwd cadeau idee

Bij een feest horen natuurlijk ook cadeaus. Vaak is het voor gasten lastig om iets origineels of iets nieuws te verzinnen, daarom krijg je vaak standaard cadeaus zoals een fles wijn. Daarom kun je, je gasten een handje helpen door een cadeaulijst te maken met alle dingen die nog graag wilt hebben, of misschien iets waar jullie al een tijd voor aan het sparen zijn, zoals een mooie vakantie. Je cadeau wensen kun je op een website zoals www.lijstje.nl invullen en een link naar jullie lijstje op de uitnodiging voor jullie 40 jarig huwelijks jubileum zetten. Zo weten alle gasten wat voor cadeaus ze voor jullie 40 jarig huwelijksfeest mee kunnen kopen!
 

Feestelijke kleding

Zoek je voor jezelf nog een leuk outfit? Misschien kunnen jullie je kleding op elkaar afstemmen. Jij een mooie jurk en je man een net overhemd met een das waarin de kleur van je jurk in terug komt. Daarnaast kun je jullie outfit helemaal afmaken door ze aan te vullen met mooie corsages, dat maakt je outfit meteen heel feestelijk! Nu alles voor jullie 40e trouwdag geregeld is, en het een prachtig feest beloofd te worden met al je geliefden en vrienden, wil je er later natuurlijk graag op kunnen terug kijken. Daarom is het ook een goed idee om na te denken of je het feest misschien wil laten fotograferen door een professionele fotograaf. Zo kun je optimaal genieten en hoef je niet zelf of je zoon/ dochter het feest van achter de camera mee te maken. Bovendien krijg je dan achteraf mooie foto’s van het feest van hoge kwaliteit, en hier kun je dan weer een mooi album van maken bij bijvoorbeeld Albelli!

Tot slot, geniet! Na alle voorbereidingen die je voor het feest gedaan hebt is het belangrijk om alle regel-dingen tijdens het feest zelf los te laten. Geef tijdens het feest de touwtjes over aan iemand anders die tijd en de catering in de gaten kan houden en als het nodig is nog iets kan regelen. Zo kunnen jullie zelf optimaal genieten van jullie eigen feest en de tijd met je dierbare familie en vrienden!