5 jaar getrouwd tijd om het houten huwelijk te vieren

Waarom zou je er voor kiezen om je 5 jarig jubileum te vieren? Je hebt eigenlijk nog maar net de bruiloft achter de rug. In deze gastblog vertelt Ilse waarom zij juist dit feest groots wilde vieren met familie en vrienden. 

5 jaar getrouwd, hoe het allemaal begon...

5 jaar getrouwd? Ja, het is al 5 jaar geleden dat ik hoogzwanger op mijn hoge hakken naar het gemeentehuis liep. Waarom ik voor hakken had gekozen is mij nog steeds een raadsel, maar het waren juist de hakken die perfect bij mijn jurk paste die nog net over mijn bolle buik drapeerde. 5 jaar getrouwd, het lijkt nog zo kort geleden dat we als jonge bloempjes de plannen aan het smeden waren op onze mooie reis in Nieuw Zeeland. Op familie bezoek van mijn man vroeg hij mij ten huwelijk. Vier maanden zwanger, 2 dagen voor de reis een huis gekocht en nu ook nog ineens verloofd.


Trouwen en een kindje op komst, een chaotische maar heerlijke periode!

We lieten er geen gras over groeien en besloten tijdens een wandeling op Mount Maunganui dat we de bruiloft ook wel voor de geboorte van onze dochter konden houden. We wilden graag dat bij de geboorte van onze dochter we allemaal dezelfde achternaam zouden dragen. Zo gezegd, zo gedaan. Vanaf het strandbedje werd er een datum geprikt, het gemeentehuis gebeld en bij terugkomst de jurk aangeschaft. Tijdens het klussen in ons nieuwe huis reden we naar Amersfoort om daar met de verf onder onze nagels trouwringen uit te zoeken.Ik kan deze periode alleen maar omschrijven als een heerlijke, chaotische en bizarre tijd waarin we ontzettend veel gelachen hebben.


Uitnodiging 5 jaar getrouwd

Een groot feest zat er op onze bijzondere dag niet in. Al kon mijn buik onderhand prima als statafel dienen en konden ze plaatsnemen op mijn voeten die ondertussen waren opgezwollen tot zitzakken. We hadden ons voorgenomen dat we het feestje later nog eens zouden vieren. Dat later werd wel 5 jaar later maar dat mocht de pret niet drukken. Dit jaar zijn we 5 jaar getrouwd en dat vonden we een mooi jaar voor een feestje. De voorpret mocht beginnen! De datum werd vastgelegd en nu op zoek een passende kaart. Uren hebben we op de site rondgesnuffeld. Toen we een uitnodiging gevonden hadden, hebben we het helemaal naar onze wens kunnen aanpassen. Wat is dat leuk om te doen. Ik heb er heerlijk aan zitten knutselen!

 

Houten huwelijksfeest, gezellig met zijn allen dansen tot in de vroege uurtjes

Maar goed, 5 jaar getrouwd en het feest! Toen de kaarten aan huis werden geleverd kwamen we gelijk in de feeststemming. Het pakketje was al een cadeautje op zich. Het zijn met recht de kleine dingen die het doen. Ontzettend leuk! Kaarten binnen, check! Kaarten verstuurd, check! Locatie geregeld, check! Outfit geshopt, check! Oppas voor de kinderen, check! Kappersafspraak, check! De avond nadert en stiekem vind ik het wel een beetje spannend. Kan iedereen het vinden, doet de muziek het goed en heeft iedereen het straks wel naar zijn zin? Zodra de eerste vrienden binnen wandelen verdwijnt de spanning en kan ik alleen maar genieten.


Wat is het ontzettend speciaal dat al deze mensen voor ons gekomen zijn. We hebben samen met onze vrienden en familie genoten. Het is iedereen aan te raden om te vieren dat je 5 jaar getrouwd bent. Zo'n feestje wil je eigenlijk ieder jaar wel vieren.
Misschien vieren we volgend jaar wel dat we 6 jaar getrouwd zijn ;)