1) Uitnodiging 50 jaar getrouwd do's and don'ts

Voor het versturen van de uitnodigingen van een 50 jaar getrouwd feest moet je weten hoeveel gasten je wilt uitnodigen. Hierbij hangt het natuurlijk ook af hoeveel ruimte je hebt op de locatie: Vier je het thuis of op een locatie? Daarmee kun je ook beslissen of je een groot feest wil geven op of om het klein en intiem te houden en het thuis te vieren. Als je deze twee vragen voor je zelf hebt beantwoord kun je een gastenlijst maken. Uiteraard komt hier de directe familie te staan: Het gezin en de broers en zussen van het gouden echtpaar. Daarna kun je denken aan de volgende genodigden: vrienden, buren, (voormalige) collega’s en kennissen uit de sociale kring van bijvoorbeeld sport- of verenigingsleven. Wat ook even belangrijk is: Verstuur de uitnodiging minimaal 6 weken van te voren.  
Bekijk alle uitnodigingen voor een huwelijksjubileum dan hier.

2) Kleding en Kapsel

Maak het jezelf gemakkelijk en bedenk van tevoren wat je wilt. Je kunt altijd op de dag voor het feest voor je kast gaan staan en denken: Wat trek ik aan? Voel je vrij om te kiezen waar jij je fijn bij voelt. Dus als je het liefste aantrekt wat je elke dag draagt voel je dan niet bezwaard. Het is jouw feestje, dus je kunt alles doen zoals je het zelf wilt. Er zijn ook mensen die op deze bijzondere dag eens goed willen uitpakken met mooie kleding. Mocht je het leuk vinden nieuwe kleren te kopen voor het feest zorg dan dat je kleding een maand van tevoren in huis is. Een paar dagen voor het feest hang je het aan je kastdeur om te kijken of alles netjes is. Als er nog iets mis is kun je het nog oplossen en heb je geen zorgen op de dag zelf. Bijkomend voordeel: door het bekijken van het outfit kun je alvast verlangen naar je feest. Lekker zwijmelen, want niks is leuker dan de voorpret, toch? Het is ook een goed idee om na te denken wie je helpt met aankleden en je haren. Nodig je dochter uit of een lieve vriendin, zodat die je helpt en checkt of je er pico bello uitziet. Je kan bijvoorbeeld een kapper aan huis bestellen die je haar mooi föhnt. Op zo'n bijzondere dag mag je best even uitpakken en aandacht besteden aan jezelf. Door al die voorbereidingen is het stiekem weer een beetje hetzelfde als toen jullie 50 jaar geleden trouwden.
Pinterest  

3) Locatie

Het is 50 jaar geleden, maar waarschijnlijk zijn jullie de locatie van jullie bruiloft van toen nog niet vergeten. Hoe leuk is het om hier weer je feest te geven? Nostalgisch terug zwijmelen naar hoe het toen was.  Of de goedkopere optie, maar minstens net zo leuk: Wat dacht je van het huis waar jullie het grootste gedeelte van je leven gewoond hebben? Herinneringen zijn de bron van inspiratie voor het vinden een bijzondere plek voor een feestje. Welke locatie je ook kiest, het is belangrijk dat je het zo makkelijk mogelijk voor je zelf maakt en dat alles zo geregeld is dat je er zelf geen omkijken naar hebt. Als je een feest wilt geven zonder diner laat het feest dan na acht uur ‘s avonds beginnen. Hoort er wel lekker eten bij jullie feest? Ga dan niet zelf koken of hapjes maken, want dat zorgt voor veel onnodige stress. Dus ga voor lekker makkelijk en laat het eten bezorgen of zorg voor een goede cateraar op locatie.
Pinterest

4) Versiering: Tel je mooie herinneringen

50 jaar is een lang leven vol met herinneringen met zowel positieve als verdrietige dingen. De dag dat jullie 50 jaar getrouwd zijn is het ideale moment om daar eens bij stil te staan en terug te kijken naar alles wat je ooit mocht bereiken samen. En hoe leuk is om dit te gebruiken voor de versiering en aankleding van jullie feestje? Zo kun je bijzondere foto’s uitzoeken van de afgelopen 50 jaar en die gebruiken voor de versiering.
Pinterest
Je kunt ook lijstjes maken: 50 jaar = 18263 dagen getrouwd. Hoeveel huizen / plekken heb je samengewoond? Hoeveel kinderen hebben jullie samen gekregen? En hoeveel kleinkinderen? En misschien ook al achterkleinkinderen? Waar heb je allemaal gewerkt? En welke plekken over de hele wereld heb je bezocht? Tijden veranderen, maar de liefde voor jullie is al die tijd blijven bestaan. Daarom tel je mooie herinneringen en maak ze tot een prachtige versiering.
Zoals dit bijvoorbeeld.
Pinterest

5) Geniet van de Gouden Gloed

Als je verliefd bent zie je alles door een roze bril, maar wat is dat waard in het licht van de gouden gloed van het 50 jaar huwelijk? Precies helemaal niks. Het belangrijkste van het gouden huwelijk is: Geniet! En voel je speciaal. Dat jullie samen de liefde hebben laten overwinnen is meer waard in de wereld dan wat dan ook. Dus wees vrolijk, leef en geniet met iedereen die je lief is.
Pinterest