Op 15 november 2016 werd onze lieve Fuif collega Edith 50 jaar. Zij zag het afgelopen jaar Sarah….letterlijk! Een grappige feestelijke traditie uit een gezellig Brabants dorpje. Edith heeft speciaal voor Fuif een stukje geschreven over de beleving van haar speciale dag!

50 jaar, Sarah Sarah en nog eens Sarah

En zo begint het, ik kan er niet meer onderuit! Maandagavond worden er rond half 10 twee Sarah’s in de tuin gezet en nog versieringen aangebracht. Eén Sarah van mijn man en zoon. De andere pop door het rallyteam, compleet in overall. De mannen van het rallyteam komen uiteraard ook binnen om een pilsje te drinken.


Einde van mijn 50e verjaardag nog niet in zicht...

Om half 12 zijn er weer activiteiten in de voortuin. Nu zijn het vriendinnen die een Sarah neerzetten. Het is een dame in tennistenue met een paar lege wijnflessen erbij. Klokslag 00.00 uur komen de vriendinnen zingend naar binnen: “Lang zal ze leven…” Felicitaties van iedereen. Er worden een paar flessen wijn ontkurkt en leeggedronken. Door de gezelligheid voel ik me al best wel jarig. Om 1.00 uur is iedereen weg en lig ik in m’n mandje. 


’s Morgens om 8.00 uur word ik verzocht om aangekleed beneden te verschijnen waar een champagne ontbijt klaar staat. Een verrassing van een goede vriendin Jacqueline. Het is echt te veel voor één persoon dus schuiven mijn man en zoon ook aan om mee te ontbijten.

Rond half 10 komt Jacqueline met nog een verrassing; een slagroomtaart met 50 kaarsjes. Zorgvuldig worden de kaarsjes aangestoken, wat er erg leuk uitziet, en door mijn in één keer uitgeblazen. Van het ontbijt gaan we over naar de koffie met taart. 

Sarah zien, letterlijk!

Even later komt mijn schoonzus Anita mij feliciteren en blijft ook gezellig mee lunchen. Om half twee gaat de bel. Als ik de voordeur openmaak staan er twee levende Sarah’s op de stoep! Echt van top tot teen verkleed, compleet met masker en pruik. Ik laat ze binnen en bied een drankje aan. Helaas wordt dat lastig met een masker op. De dames praten niet om zo onherkenbaar voor mij te blijven. Ik heb dan ook geen flauw idee wie ze zijn. Dus om iets te kunnen vragen gebruiken ze pen en papier. En de traditie is ook nog eens dat het geheim van hun identiteit een jaar lang geheim blijft! Dus op mijn 51e verjaardag weet ik pas wie deze twee Sarah’s geweest zijn!

De dames zijn wel zo vriendelijk om een aantal cadeautjes voor mij mee te brengen; o.a. een tenalady (ja echt!), krulspelden, een sexy string & beha en Wilhelmina pepermuntjes. Daar heb ik natuurlijk wat aan als vijftig jarige ;-)!  Na een half uur vertrekken de dames weer….

’s Middags komt er een goede vriend, Ton, op bezoek en blijft ook mee-eten. ’s Avonds komen er nog enkele mensen op visite, als voorproefje op een knallend feest komende zaterdag!

50e verjaardag vieren

Mijn vijftigste verjaardag is een hele mooie en bijzondere dag geweest. Ik heb er echt van genoten! Vijftig voelt ook echt als een mijlpaal. Ik heb er absoluut geen spijt van dat ik het goed gevierd heb, zeker omdat ik me nog jong voel en nog fit ben. De volgende mijlpaal zal dat wellicht een stuk minder zijn ;-)

Uitnodiging 50 jaar

Voor haar knalfeest heeft Edith uiteraard bij Fuif.nl haar uitnodiging besteld, een vrolijke kaart met gouden confetti en feestelijke quote. De link naar dit gezellige kaartje vind je hier.

En zoals Edith zelf aan de binnenkant van haar uitnodiging schreef:
Gezegend met een jonge geest
Daarom een knallend feest!

En zo is het, deze mijlpaal gewoon lekker vieren met al je vrienden en familie. Vier het leven, vier het samen!