Zijn je (schoon)ouders binnenkort 60 jaar getrouwd en wil je ze verrassen met een uniek cadeau ter gelegenheid van deze huwelijksverjaardag? Vaak hoor je van oudere mensen de uitspraak: "wij hebben alles al", dus wat is er dan leuker dan een persoonlijk cadeau: iets onvervangbaars? Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

Foto op canvas

Kinderen en kleinkinderen betekenen vaak veel voor (o)pa en (o)ma en het is algemeen bekend dat opa's en oma's vaak ook heel gelukkig worden van foto's van hun nageslacht. Plan een moment voor het feest dat jullie elkaar zien en maak een mooie groepsfoto die je op canvas laat afdrukken, zodat je 'm op het feest kan aanbieden. Of geef een tegoedbon en maak de foto op het feest, zodat opa en oma er zelf ook op staan. De foto laat je na afloop afdrukken op canvas (of op steen, glas of hout voor extra bijzondere effecten) en het geeft jouw (schoon)ouders of opa&oma een mooie tastbare herinnering aan het feest.

Scrapbook vanaf de trouwdag

Na 60 jaar getrouwd te zijn hebben deze twee mensen heel wat samen meegemaakt. En wat is het mooi om deze herinneringen in een mooi boek samen te binden? Van de geboorte van het eerste kind tot de trouwdag van het eerste kleinkind, verzamel foto's, briefjes en tekeningen en plak ze leuk opgemaakt in een boek. Een kostbaar geschenk!

Familie verjaardagskalender

Ook leuk: laat iedereen een lief briefje schrijven of een mooie tekening maken. Neem hiervoor stevig papier van wat groter formaat, bijvoorbeeld A3 en plak op elke pagina de kalender van één maand, waar je de verjaardagen van kinderen, klein- en achterkleinkinderen op schrijft. Per maand plak je de briefjes en tekeningen (eventueel aangevuld met foto's) van de personen die in die maand jarig zijn. Persoonlijk en origineel!

Iedereen een A4

Dit vraagt wat voorbereidingstijd, maar het resultaat is iets waar (o)pa en (o)ma zeker blij mee zullen zijn. Vraag iedereen van de familie om een A4 in te leveren waar ze een lieve boodschap op zetten, een foto-collage op maken of waar ze een schilderij van maken; wat ze maar willen. Bundel de ingeleverde papieren van iedereen in en maak een mooie voorkant en klaar is je prachtige persoonlijke boek.

Herinneringen-reisje

Dit is iets wat voor zowel de familie als opa en oma zelf heel bijzonder is: een 'reis' langs plekken waar bijzondere herinneringen liggen. Langs de plek waar oma ten huwelijk gevraagd werd, het huis waar ze het eerst gewoond hebben, het werk waar opa jarenlang werkte, enzovoort. Zijn ze niet zo goed meer ter been? Ga er dan zelf langs en maak een soort foto-boek waarin je deze bijzondere plekken vastlegt.