Binnenkort is het zover en bereik je een belangrijke mijlpaal: je wordt 65 jaar! Allereerst gefeliciteerd! Nadat je jaren hard gewerkt hebt, doe je een stapje terug en ga je met pensioen. Dit betekent dat je weer tijd hebt om je hobby’s op te pakken, een mooie reis te maken, vrijwilligerswerk te doen of lekker tijd door te brengen met je kleinkinderen. Dat moet gevierd worden!

65 jaar verjaardag

Genoeg reden voor een feest dus! Wil je voor deze speciale gelegenheid lekker uitpakken en niet alleen standaardhapjes zoals chips, nootjes en toastjes met brie voor je gasten neerzetten? Lees dan verder over onze 3 tips voor simpele maar ontzettend lekkere borrelhapjes voor je 65e verjaardag!


Tip 1: nacho's!

Benodigdheden:
- Zak nacho chips
- Remia Chilisaus
- Bekertje crème fraîche
- Geraspte kaas
- Ovenschaal

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200°C. Vet je ovenschaal in. Strooi in de ovenschaal een laagje nacho chips. Sprenkel hier wat klodders crème fraîche en druppels chilisaus overheen. Strooi vervolgens een laagje geraspte kaas. Herhaal dit totdat de chips op zijn of de ovenschaal vol zit. Zet vervolgens de ovenschaal in het midden van de oven en bak de chips ongeveer 10 minuten. Als de kaas goed gesmolten is zijn de nacho’s klaar! Variatietips: voeg eventueel guacemole en fijn gesneden tomaat toe.


Tip 2: minipizza's

Benodigdheden:
- Pitabroodjes
- Pakje tomatenpuree of kant en klare pizzasaus
- Geraspte kaas
- Pizzatoppings naar wens, zoals paprika, champigons, ananas, hamreepjes en salami

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat in. Snij de pitabroodjes door de midden en leg deze op de bakplaat. Verdeel de tomatenpuree of de pizzasaus over de halve pitabroodjes en strooi vervolgens geraspte kaas erover heen. Beleg daarna de pitabroodjes met de ingrediënten naar keuze. Bak de mini-pizza’s ongeveer 10 minuten in de oven totdat de kaas goed gesmolten is en een lichtbruin randje krijgt. Tot slot, smullen maar!


Tip 3: Knakworst-bladerdeeghapjes

Benodigdheden:
- Blik miniknakworstjes
- 2-3 blaadjes bladerdeeg
- 1 losgeklopt ei
- Eventueel ketchup

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat in. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snij ze vervolgens in reepjes. Open de blik met knakworstjes en laat ze even uitlekken. Rol vervolgens de knakworstjes in de reepjes bladerdeeg. Leg de rolletjes knakworstjes op de bakplaat en bestrijk de worstjes met het losgeklopte ei. Bak de knakworsthapjes ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven. Serveer de knakworstjes met ketchup.

Met deze 3 lekkere en simpele recepten wordt je verjaardagsfeest gegarandeerd een groot succes! Wil je tijdens je feest niet de hele tijd in de keuken staan? Maak dan de hapjes vooraf zodat je ze tijdens de borrel alleen nog maar in de oven hoeft te doen. Zo heb je tijdens het feest alle tijd om met je gasten te praten!


Uitnodiging 65 jaar verjaardag

De hapjes zijn natuurlijk een belangrijk onderdeel van je feestje. Maar nog belangrijker... vergeet de gasten niet uit te nodigen! Stuur ruimt van tevoren een kaart zodat iedereen de datum van jouw feest vrij kan houden. Bij Fuif kun je je eigen uitnodiging helemaal zelf naar wensen opmaken! De uitnodigingen zijn er in alle soorten en maten: of je een meer strakke simpele wilt, of juist een vrolijke met een mooie foto van jezelf, het kan allemaal!