De eerste verjaardag van je kindje is een bijzonder moment

helemaal als het je eerste kind betreft. Bijzondere momenten vragen om een feest. Je baby zal zich later niets meer van het feestje herinneren. Jij echter wel. Dat is toch ook belangrijk? Wij verzamelde negen tips voor je om ervoor te zorgen dat je een mooie dag zult hebben.

Kijk op de klok

Wanneer is jouw kindje het meest vrolijk en actief? In de ochtend of in de middag? Plan als het kan het feestje op die uren. Plan je het feestje na 15:00? Bedenk dan of je je visite mee wilt laten eten. Wil je dit niet, zet dan een duidelijke eindtijd op de uitnodiging. Bijvoorbeeld 17:00.

Wie nodig je uit?

Bedenk van te voren wie je uitnodigt. Nodig je alleen VIP's uit? (De mensen met wie je kindje ook echt een band heeft) of nodig je de rest van de familie en vrienden ook uit? Indien je kind niet gewent is aan veel mensen om zich heen, kan een drukke verjaardag overwelmend zijn. Het laatste wat je wilt is een sacherijnig kind op zijn of haar eerste verjaardag.

Locatie

Als je hebt bedacht wie je gaat uitnodigen kun je ook gaan nadenken over de locatie. Komen er veel kinderen? Overweeg dan eens om de verjaardag buiten in het park of in een overdekt speelparadijs te vieren. De kinderen hebben dan alle ruimte om te spelen zonder dat ze de overige gasten tot last zijn.

Uitnodigingen

Nu je hebt bepaald wie je gaat uitnodigen en waar het feest word gehouden is het tijd om de uitnodigingen te versturen. Uitnodigingen kun je het beste een maand van te voren verzenden zodat iedereen die datum vrij kan houden in zijn agenda. Wil je een uitnodiging met foto verzenden? Denk dan nu vast na over de foto die je wilt gebruiken.

Vraag om hulp

Sommige mensen vinden het lastig om een goed balans te vinden tussen het spelen van gastvrouw en op je kind(eren) passen. Vandaag is ook jouw dag, Vraag of een vriendin, buurvrouw of familielid of zij willen helpen om bijvoorbeeld de overige gasten van hapjes en drankjes te voorzien.

Taart

Verjaardagen en taart eten staan synoniem aan elkaar. Heb je er al eens over nagedacht wat een kind van èèn met taart doet? Kindjes willen met hun handen in de taart graaien en 'meppen'. Om te voorkomen dat je mooie taart niet meer eetbaar is, kun je voor je baby een klein taartje maken - ook wel meppertje genoemd. Je kleintje kan in de taart graaien en slaan zonder dat de overige gasten geen taart meer hebben. Meppertjes zijn te bestellen bij de locale bakker of zelf te maken.

Hiep hiep...

Hoera! Oefen van te voren met je kindje dat hij bij het woordje 'hoera' zijn armpjes hoog in de lucht gooit Leuk voor nu - maar ook voor later om terug te zien op foto of video.

Allergieën

Inventariseer van te voren of je gasten allergieën hebben. Een slagroomtaart of marsepeintaart met botercrème  is heel lekker, maar als het merendeel van je gasten een lactose-allergie heeft kun je beter kiezen voor een pavlova met opgeklopte kokos- of soyaroom en vers fruit.

Geniet

Voor je het weet is deze dag weer voorbij. Relax en geniet. Later kun je nog altijd met je kind de foto's terugkijken en mooie anecdotes vertellen.