Al drie keer mochten we lezen hoe Babet zich voorbereidt op haar bruiloft. In de eerste van de serie schreef ze over het aanzoek, in nummer twee lezen we de kriebels die beginnen te ontstaan, de vorige update ging over het uitzoeken van de jurk en vandaag vertelt ze waar de bijzondere trouwringen vandaan komen!

Save the dateSchermafbeelding 2016-04-20 om 15.42.12

Checklist bij de hand en weer aan de slag. Per slot van rekening kan ik nu al in weken praten, de tijd vliegt. Vanavond de "save the date" kaarten geschreven. Uiteraard besteld bij fuif.nl. Gewoon via de tablet, eigenlijk heel makkelijk. Een account aanmaken, kaartje uitzoeken, tekst aanpassen, proefdrukje bestellen en klaar. De kaart zelf was het moeilijkste obstakel. Er is zoveel keus en dan moet de man des huizes het ook nog eens worden met de keus. Morgen gaan ze op de bus.... Ik ben zo benieuwd naar de reacties!babet

Veel regelen

En dan, dan komt het ineens heel dichtbij. Nu de kaarten klaar liggen, de gemeente betaald is en we de ringen bij de goudsmid hebben mogen halen komt onze dag in het vizier. Gek dat je eigenlijk al zo lang naar 1 dag uitkijkt en dat het zo veel geregel is. Wat draag ik, wat dragen de kids en manlief, waar willen we trouwen, en waar dan het feest, met welke versiering, en wat eten we, hoe gaan we de fotoshoot doen, wat voor een soort ringen, waar bestellen we het drinken.... Pfffff.. Zo leuk, maar zo veel!

Bijzondere ringen

De date met mijn fotograferende vriendin staat, ze zou leuke ideeën hebben. Spannend, hoewel ik best creatief ben en voor veel in, is manlief dat niet. Hij wilde niet eens een ring, maar toen hij mijn idee hoorde was hij om. Ik ga het niet verklappen, maar wil best vertellen waar de ringen vandaan komen. Ze zijn namelijk in 1942 aan elkaar gegeven door 2 geliefden die elkaar in de 2e wereldoorlog hebben gevonden. Hij moest vechten aan het front en wilde dat niet en dook onder in Brabant. Dat was bij haar ouders, en hun liefde was sterker dan alles.

Eeuwige liefde

Na 74 jaar staan deze ringen voor ons symbool voor de eeuwige liefde. Ze waren namelijk van mijn opa en oma. Helaas kunnen zij er niet bij zijn, mijn opa overleed toen ik 7 was. Mijn oma een aantal jaar geleden. Oma had de twee ringen samen aangedaan zodat ze opa altijd bij zich droeg. Nu gaan de ringen weer apart maar vereeuwigd door onze liefde. Dat zullen ze mooi vinden en er op onze dag dan toch een beetje bij zijn. ⭐️⭐️⭐️

Lees ook: dagboek van een verloofde | deel 3: de jurk