Het komt ineens heel dichtbij, nu moet ik echt knopen doorhakken en beslissingen nemen. Ik heb deze week bericht gekregen van de trouwambtenaar. Ze wil graag een afspraak maken ter voorbereiding van de bruiloft. Door de bijgevoegde vragenlijst weet ik al waar het over zal gaan. Hoe hebben jullie elkaar ontmoet? Ons verhaal is alleen niet zo bloed spannend, of toch wel…

PAUZES

We hebben allebei voor dezelfde werkgever gewerkt. Heel af en toe werkten we samen op kantoor, maar meestal werkte hij in een andere stad. In de pauze zat ik vaak op het terras met mijn collega’s. Gewoon genieten van de geneugten des leven. Lekker een hapje eten, een sigaretje erbij… Dan ben ik al blij.In deze periode hebben we allebei een scheiding meegemaakt. Bij mij waren er geen kinderen betrokken, hij heeft een kleine knapperd van bijna 2. We waren allebei niet op zoek naar een relatie, maar we begrepen elkaar en daardoor groeiden we naar elkaar toe.FullSizeRender (2)

BEGRIP VOOR ELKAAR

Tijdens de pauzes konden we onze verhalen bij elkaar kwijt. Hoe fijn is het als iemand je begrijpt en weet wat je doormaakt? Het maakt niet uit of je degene bent die de relatie heeft beëindigd of dat jij de persoon bent die dit lot is overkomen. In beide gevallen is het heel verdrietig. Je hebt fijne momenten beleefd en een groot deel van je leven samen doorgebracht. Dat dit ophoudt doet pijn, hoe dan ook. Niemand snapte dat, wij samen wel.

VRIENDSCHAP

Hierdoor ontstond een mooie vriendschap en toen was er ineens meer… Dat gevoel alsof je 16 bent nadat je stiekem hebt gezoend, die kriebels in de buik als je weet dat je elkaar weer ziet, een lach op je gezicht als je alleen maar aan hem denkt. Nu vijf jaar later is dat gevoel er nog steeds. De reden dat wij elke dag opstaan is ons gezin. Na een lange werkdag ben ik blij als ik iedereen weer zie. Nu genieten we samen van die geneugten des levens. Het kan wel eens gezellig druk zijn met drie kinderen om ons heen, maar we genieten van elkaar, van ons gezin, van datzelfde lekkere eten met een wijntje en dat sigaretje erbij.

THE WEDDING

Zou de ambtenaar van de burgerlijke stand hier een mooi verhaal van kunnen maken? Kan ze hieruit opmaken hoe diep de liefde zit?Och, het maakt me eigenlijk toch niet uit, het gaat om die JA aan het eind. JA, wij willen voor altijd samen blijven. JA, wij zorgen samen voor de kinderen. JA, wij kunnen samen alles aan. Gewoon JA.