Rijdend door een woonplaats in het oosten van Nederland valt ons oog op een wel heel bijzondere Abraham pop.
Een Abraham pop kennen we natuurlijk allemaal wel, je wordt 50 en in je tuin wordt deze megapop neergezet. Maar iets lijkt dus niet helemaal juist te zijn aan de pop waar we langs rijden. En dat blijkt inderdaad te kloppen....dit is namelijk een halve Abraham!

Halve Abraham

50 jaar worden, Abraham zien, een spandoek, een bijpassende pop in de tuin.....ja dat is het veel voorkomende beeld dat we allemaal wel eens gezien hebben. Maar een halve Abraham? Daar willen wij bij Fuif natuurlijk het fijne van weten, want dit is namelijk weer een reden om een feestje te vieren ;-)


Kwart eeuw vieren

25 jaar oud, je bent een kwart eeuw geworden. Waarschijnlijk ben je al eens flink verliefd geweest, misschien net een studie afgerond en nu aan een eerste baan begonnen. Dit kwart eeuwtje is inderdaad best een mijlpaal. En daarom laten ze dit in het oosten van Nederland niet zomaar voorbij gaan.  De viering van de halve Abraham begint een dag voor de verjaardag zelf, dan verzameld de vriendengroep zich bij het huis van de jarige. Daar wordt dan eerst het spandoek met wat grappige teksten neergezet, met daaraanvast ook nog een aantal beschamende foto's van de jarige door de jaren heen. Vervolgens worden de gehuurde halve Abraham's uit de zak gehaald en opgeblazen. Uiteraard gaat iedereen, ook de jarige, op de foto onder het spandoek.

Traditie halve Abraham

Nadat alle versieringen in de tuin staan en er foto's zijn gemaakt, wordt de dag traditiegetrouw gezellig afgesloten met één biertje bij de bijna jarige thuis. Pas de dag erop wordt de verjaardag echt uitbundig gevierd. Wat een leuke traditie, die mag wat ons betreft wel overwaaien naar de rest van Nederland. Dus namens Fuif, proost op jouw halve Abraham!
 

Uitnodiging zelf maken

Voor een knalfeest hebben we op Fuif genoeg vrolijke uitnodigingen. Er is voor ieder wat wils. Onderstaand zie je een gezellig kaartje met uiteraard een drankje erop geïllustreerd. Dit is een Abraham kaartje die is om gebouwd voor een halve Abraham. Teksten zijn namelijk heel gemakkelijk zelf aan te passen! De link naar dit feestelijke kaartje vind je hier.