Ben je van plan om binnenkort een high tea te gaan houden, voor een verjaardag, een feest of gezellig met vriendinnen? In deze blog vind je inspiratie voor thee, hapjes en aankleding. We geven voorbeelden en handige tips voor een geslaagde high tea.

Thee

Hoewel we bij een high tea vaak denken aan alle lekkere hapjes, draait het ook zeker om de thee. Het heet niet voor niks high tea, natuurlijk :). En wat is er leuker dan verschillende soorten thee uitproberen? Laat bijvoorbeeld iedereen zijn of haar favoriete thee meenemen en proef die van elkaar. 

Losse thee

Als je eens iets anders wilt dan de standaard theezakjes, is het ook leuk om bakjes neer te zetten met verschillende soorten losse thee, gedroogde rozen-blaadjes of bijvoorbeeld stukjes gember. Leg er losse theezakjes naast en laat iedereen zelf zijn eigen thee samenstellen. Ook leuk: een theebloem! Het ziet er fantastisch uit en is ook nog eens lekker. Theebloemen koop je bijvoorbeeld hier.

Hapjes

Zoals we al zeiden, kunnen de hapjes tijdens een high tea natuurlijk niet missen. Als je op zoek bent naar lekkere en makkelijke recepten, kun je hier een kijkje nemen.

Kleine hoeveelheden

Houd er rekening mee dat je van de hapjes kleine hoeveelheden maakt, want je zit vaak snel vol door al die verschillende lekkernijen. Snijd van taart bijvoorbeeld geen grote punten, maar kleine een-hap-stukjes en maak geen hele boterhammen, maar mini-sandwiches. Zo kan iedereen alles proeven.

Volgorde

Wist je dat de hapjes tijdens een high tea vaak in een vaste volgorde aangeboden worden? Meestal gebeurt dat in drie gangen: sandwiches en hartige hapjes, scones met jam & crème fraîche en als laatste gang de koekjes, cakejes en bonbons. Daarom is het leuk om een etagère te hebben waar je de hapjes in de goede volgorde op kan leggen. Dat ziet er dan zo uit: 

Aankleding

Een high tea wordt helemaal leuk als je wat extra aandacht besteedt aan de uitstraling en aankleding. Denk bijvoorbeeld aan leuke theepot(ten), vrolijke kopjes en schoteltjes en mooie etagères. 

Sfeer

Ook leuke tafelkleedjes, kaarsjes en vaasjes met bloemen op tafel maken ook dat jouw high tea een fijne uitstraling krijgt!