Wat is Save the Date?

Save the date is een trend die is overgewaaid vanuit Amerika, maar die je in Nederland ook steeds meer ziet. Het is kaart met een vooraankondiging die je stuurt zodra de datum van jullie bruiloft is vastgelegd. Let op, het is dus geen trouwkaart. Het is een kaart waarmee je mensen vraagt deze datum alvast in te plannen. Dat is geen overbodige luxe in een tijd waarin iedereen het druk, druk, druk heeft. Jouw datum staat vast en niemand kan het nu nog vergeten. Daarnaast is ook heel handig voor familie en vrienden die van ver moeten komen.

Uitnodigingen

De meeste mensen kondigen hun Save the Date aan met een leuk kaartje, zoals bijvoorbeeld deze:   Maar je kunt het ook lekker gek aanpakken, hieronder 10 originele manieren om te vertellen dat je gaat trouwen:

1. Lekker creatief: vertel je Save The Date met stoepkrijt 

Pinterest
Vind je dit leuk? En wil je dit zelf ook doen? Er zijn nog veel meer stoepkrijt ideeën te vinden op internet. Google eens op: chalk photo save the date en er gaat een wereld voor je open.

2. Print je aankondiging op ballonnen

Pinterest
Super romantisch en gegarandeerd succes voor liefdevolle foto's.

3. Zeg je datum met Scrabble blokjes

Het is spelletje Scrabble is zo oud als de weg naar Rome, maar je kunt er ook super leuke dingen mee maken. Weet je niet waar je dit kunt vinden? Scrabble letters zijn dichterbij dan je denkt! Namelijk in de spelletjeskast van je oma. (Heel veel oma's hebben nog Scrabble van vroeger thuis staan) Jij blij en je oma blij. Kom je ook weer eens op visite! :)
Pinterest

4. Een herfst bruiloft vertel je met pompoenen 

No words, de afbeelding is gewoon helemaal te gek! Pinterest

5. Romantisch, Save The Date op je hakken schrijven 

Dit is niet moeilijk en ook nog eens heel romantisch. Je hebt ook nog eens een goede reden om in de sterke armen van je vriend te hangen. Alleen maar win-win dus. :)
Pinterest

6. Jummie, een koekje met jouw datum 

Dit is even wat werk, want je moet een stempel laten maken voor je het in het glazuur kan laten drukken. Heb je geen zin in zo veel werk? Ga gewoon naar de plaatselijke bakker of patisserie en waarschijnlijk kun je deze koekjes gewoon voor je laten vertellen.
Pinterest

7.  Fotostrip, zoals vroeger in het fotohokje 

Super leuk!! En je kan het ook toevoegen aan een Save the Date kaart.
Pinterest

8. Voor echte moviejunkies: Parodie van een filmposter

Whaaaa, super origineel. Maar hopelijk eindigt jullie huwelijk beter dan dat van Mr en Mrs Smith. ;)
Pinterest

9. De buit is binnen, hij is klaar met jagen

Zoooo grappig!
Pinterest

10. Woef, dieren zeggen de datum 

Dit is gewoon liefde.
Pinterest
Verlovingsringen of trouwringen? Onze tips voor Speciale TrouwringenTrouwringen en Trouwringen kopen.