Save the Date: Never forget

Het hele idee van Save the Date diskettes is ontstaan door een beetje Geeky gamersvriend van mijn vriendje (sorry Richard ;)) Op een feestje droeg hij een T-shirt met de tekst ‘Never Forget’ en de afbeeldingen van diskettes. Ik dacht wat grappig: hij wil dat we deze vintage dingen niet vergeten, terwijl cassettebandjes etc juist voorwerpen waren die je gebruikten om dingen te bewaren. Je favoriete vakantieliedjes bijvoorbeeld, of je schoolverslagen die op diskettes stonden of wat dacht je van de trouwfilm van je ouders? Grote kans dat die nog op een videoband staat.

Ctrl+ S: Opslaan als

Bewaren is wat je ook wilt met jullie aanstaande trouwdatum. Lekker opslaan lieve mensen, dit wordt onze grote dag en we willen dat jullie dit niet meer vergeten. Je zorgt dat ze het echt onthouden als je het origineel aanpakt door het “Opslaan als” letterlijk te nemen en een diskette of een videoband op te sturen. Tot op de dag van vandaag is het opslaan icoontje op de computer nog steeds een piepkleine diskette. Blijkbaar houden ze bij Microsoft ook van een beetje nostalgische vintage. ;)

Save the date kaarten

Wat ook leuk is, je kunt ze ook combineren met deze leuke Save the Date uitnodigingen: Je kan ze verknippen tot CD boekjes of videobandhoezen.    
Wil je nog meer leuke uitnodigingen bekijken? Kijk dan hier.

Trouwen: Something old, Something new, Something borrowed…

Something blue. Ik voel me blue denk je misschien: Waar moet je beginnen? Ik zelf ben begonnen op de rommelzolder van mijn moeder. Ik heb me verbaasd wat mijn oude moedertje allemaal bewaart: stapels gekopieerde cd’s, schoonmaaksetjes voor videobanden (Serieus!) en een hele verzameling zippo’s en alles van Elvis. De best bewaarde schatten zijn soms dichterbij dank je denkt. En doordat ik het nu “leen” van mijn moeder kan ik dus mee in de Amerikaanse tradities rondom het trouwen: something old, something borrowed en something vintage dus. Super leuk om daarmee weg te zwijmelen. Mocht je nu niet zo’n bewaarzieke moeder hebben zoals ik? Dan is de kringloop je vriend! Want laten we wel wezen: Wie gebruikt er nog diskettes? De kringloop ligt er vol mee, iedereen moet ervan af.

Real Vintage Printables

Als je de videobanden en dergelijke hebt gevonden is het verder heel makkelijk Hier kun je onze printables printen die je op de cd’s, videobanden, diskettes of cassettes kunt plakken. We hebben er leuke. trouwpoppetjes bij gedesignd geheel in de stijl van de pixelpoppetjes uit de allereerste computergames. Weet je nog Super Mario Bros? Commander Keen? Of Prince of Persia? Als dit niet nostalgisch is dan weten wij het ook niet meer. ;)