Een themafeest geeft een extra speciaal tintje aan een verjaardag of huwelijksjubileum. Met een goed uitgedacht thema, word je feest een succes. Maar hoe vind je een leuk thema? De volgende tips om op een thema te komen, gaan je zeker helpen:

Films

Speciaal geschikt voor: een verjaardagsfeestje. Zeker voor kinderfeestjes is dit een leuk idee. Voorbeeld thema's: Animatiefilms als Frozen, The Minions en Disneyfilms zijn voorbeelden van films die voor kinderen aansprekend zijn. Voor volwassenen zijn normale speelfilms al snel geschikt. Kleding: Laat mensen zelf met een outfit komen van een karakter uit de film. Tips: Zorg voor popcorn voor het echte bioscoopeffect en zet je favoriete nummers uit de film in je playlist voor het feest.

Back-in-time

Speciaal geschikt voor: huwelijksjubileums of bijzondere verjaardagsfeesten. Ga terug naar de tijd waarin je getrouwd of geboren bent, of ga zelfs nog verder terug in de tijd. Voorbeeld thema's: De jaren '20, '60 of '90 van de vorige eeuw zijn aansprekende jaren om een thema feestje bij te houden. Kleding: Kleed je in de stijl van het decennia dat je hebt gekozen. Voor de jaren '20 kan je denken aan een Great Gatsby feestje, de jaren 60 wordt gekenmerkt door petticoats en hippiekleding. Tips: Bekijk goed welke kleuren er in waren in de tijd die jij voor je feestje gekozen hebt. Houd je een retrofeestje: patroontjes met felle kleuren en bloemen waren in. Laat dit terugkomen in bijvoorbeeld de tafellopers. Heb je nog meubels of woonaccessoires uit die tijd? Geef het een prominente plaats op het feestje.

Bepaalde stad

Speciaal geschikt voor: als je zomaar een feestje viert. Voorbeeld thema's: Je kunt elke stad naar keuze kiezen. Parijs, Rome, Las Vegas of New Delhi. Kleding: Wat dragen mensen in deze stad. Voor Parijs kies je voor de laatste mode of voor streepjes in kleding, voor Rome kies je voor jurkjes en bij New Dehli een tanktop met een prachtige rok of een lange tuniek voor mannen. Maar let ook op de haardracht. Tips: Bereid je goed voor door lekkere hapjes uit het land van de stad te maken. En maak een leuke afspeellijst met liedjes over de stad of in de cultuur van de stad. Met posters van mooie uitzichten in de stad, vrolijk je de feestlokatie op.

Muziekstijl

Speciaal geschikt voor: een feestje die je zomaar viert. Voorbeeld thema's: Denk aan thema’s als country, hiphop of thema’s rond een band zoals The Beatles. Kleding: Het is makkelijk op te zoeken wat mensen met deze muziekstijl voor kleding dragen. Ga voor de uitersten. Bij het thema country doe je een laarsjes aan en een cowboyhoed. Bij the Beatles doe je een tweedjasje aan en teken je bakkebaarden. Tips: kies een geschikte locatie. Een countryfeestje is het leukst op een boerderij of buiten in de tuin. Een hiphopfeestje is het leukst in een moderne, industriële locatie. Natuurlijk draai je de muziek die je gekozen hebt, en hang je posters of cd’s op van artiesten met deze muziekstijl. En zorg voor gelegenheid om gasten wat muziek te laten maken.

Money to spend

Speciaal geschikt voor: speciale gelegenheden als een kerstfeest, een oud en nieuwfeestje of een sweet-sixteen. Voorbeeld thema's: Glitter & Glamour, gala, Red Carpet Party of een cocktailfeestje. Kleding: Jurkjes en pakken. Het klassieke zwarte jurkje is altijd geschikt, maar ook prachtige lange jurken zijn hiervoor leuk. Jurken met glimmertjes zijn helemaal passend bij het thema glitter & glamour. Voor de mannen zijn pakken met een speciale details in de manchetknopen of gilets prachtig. Tips: Lekkere high tea hapjes met wijn en champagne is wat je bij dit feest aanbiedt. Zorg voor lekkere cocktails en limonade in cocktailglaasjes voor kinderen. Let ook op de juiste verlichting. Kroonluchters en verschillende kleine lampjes geven het feest een mooie sfeer. Voor een special effect doop je ballonnen en flessen wijn in lijm en glitters. Zo past het perfect in het thema.

Entertainment

Altijd leuk om een presentator, acteur of entertainer uit te nodigen, Entertain-ME. Wil je met je gasten op een actief en compleet georganiseerd uitje kies dan voor het organisatiebureau Monsterevents of VVC-Adventure.