Ook de collega's van Fuif bereiken zelf mijlpalen, zo deelde Edith al haar 50e verjaardag verhaal met ons. Collega Brenda vierde 2 jaar geleden haar 30e verjaardag groots met vrienden en familie. Maar dit was in eerste instantie totaal niet het plan. Waarom? Omdat 30 worden toch verschrikkelijk is? Geen twintiger meer, je moet nu ineens echt volwassen worden, misschien wel een huis kopen, kinderen krijgen.... help! Lees hieronder waarom zij toch koos om haar 30e verjaardag grootst te vieren.

30 jaar verjaardag: vluchten naar het buitenland

Help! Ik word gewoon 30. Hoe kan het dat mijn twintiger jaren zo snel voorbij zijn gevlogen? Moet ik nu dan ineens serieus worden, want naast het feit dat ik een fulltime baan heb doe ik nog steeds veel studentikoze dingen. Lekker naar festivals gaan, veel reizen, stappen met vriendinnen, uitgebreid carnaval vieren en gaan en staan waar ik wil. Ik heb geen kinderen en ook geen koophuis, oh jee moet ik daar nu dan ineens over na gaan denken? OK, één ding is zeker ik wil nog geen 30 worden. Maar er aan ontkomen is ook geen optie, maar niet in Nederland zijn op mijn verjaardag kan natuurlijk wel. Weet je wat, ik ga met een vriendin naar Londen! En dat heb ik dus gedaan, een ticket en een hotel geboekt in mijn favoriete Europese stad. Samen met mijn goede vriendin zijn we een kroeg ingedoken, en hebben er toch om 00.00 uur op geproost. 30, jeetje ik ben 30 jaar geworden.... 


30 jaar toch vieren!

Ik had goed bij vrienden en familie aangegeven dat ze geen gekke dingen hoefden te organiseren. Geen spandoek, geen huis vol ballonnen, geen surprisefeestje, gewoon niks. Uiteraard wilden ze toch wel iets voor me doen en vond ik bij thuiskomst een hele brievenbus vol met felicitatiekaartjes. Hmm, best wel leuk eigenlijk. Ik houd zelf heel erg van feestjes, gezelligheid en dingen organiseren. Dus mijn familie vond het echt heel raar dat ik niets rondom mijn 30e wilde doen. Na een paar weken toch wat gewend aan mijn nieuwe leeftijd en dan weet je stiekem ook heel goed dat er helemaal niets hoeft te veranderen. Eigenlijk realiseerde ik me, dat ik me wellicht iets heb aangesteld. Zo had ik een gesprek met mijn oom en mijn vader, over het vieren van hun mijlpalen. Mijn vader werd dat jaar 60 en mijn oom 50, dus zaten we een beetje te geinen en ontstond het idee om het met zijn drieën te vieren. Tja waarom ook niet?

30, 50 of 60 jaar: muziekmix voor alle leeftijden

En zo kwam het dat ik toch mijn 30e verjaardag ging vieren. Een leuke locatie geregeld waarbij we per gast een bedrag betaalden. Voor dit bedrag was er voor de gast de hele avond drank aan de bar te halen en kregen ze ook nog taart en verschillende soorten hapjes. En voor ons fijn omdat we nergens over hoefden na te denken. Het enige wat we zelf moesten regelen was de muzieklijst. Ter plekke was al een muziekinstallatie dus het ging puur om de lijst. In spotify hadden we een lijstje samengesteld met muziek voor alle leeftijden. 80's, 90's en recente hits. De muziek waar iedereen overigens op los ging was toch echt de muziek uit de 80's! Aanrader dus. 
 

Dansen tot in de vroege uurtjes, zelfs oma!

Wat hebben onze gasten het naar hun zin gehad. Wat is er ook veel gedanst. Zelfs mijn oma heeft op de dansvloer staan swingen. Iedereen deed ontzettend leuk mee, en ook de combinatie tussen de verschillende leeftijden ging super. Wellicht dat de open bar daar iets mee te maken heeft gehad ;-).
30 worden is eigenlijk helemaal niet zo erg, en ik kan iedereen aan raden deze mijlpaal te vieren. Vooral om het samen met iemand te vieren, dubbel zo veel gezelligheid!


Uitnodiging 30 jaar

Voor het feest dat ik samen met mijn vader en oom vierde, hebben wij gekozen voor een blanco ontwerp om helemaal zelf op te maken. We hebben in de uitnodiging gekozen voor het toevoegen van jeugdfoto's van onszelf, dit om de uitnodiging een extra persoonlijk tintje mee te geven. Er valt een hoop te regelen wanneer je zelf een feest organiseert, geloof me, ik kan het weten! Dan is het kiezen van een collectiekaart reuze handig natuurlijk, en ook gelijk een zorg minder. Hieronder zie je mijn favoriete 30 jaar verjaardag uitnodigingen