Vier je 40 Jaar - Verjaardags Tuinfeest BBQ!

40 is het nieuwe 30 toch? En dat mag groots gevierd worden! We snappen dat je niet altijd zin hebt om een zaaltje te huren, dus waarom niet een feestje in je eigen tuin? Lekker persoonlijk en een hoop van de organisatie valt uit te besteden. Wij hebben voor jou een aantal tips op een rijtje gezet om je te helpen bij het organiseren van jouw 40e verjaardag in eigen tuin!

Tip 1: Je bent eruit, je gaat als 40 jarige een gezellig tuinfeestje organiseren. Wat is een handige datum? Lekker thuis in  je eigen tuin met al je vrienden en familie op een zomerse zaterdag. Met lekker eten en heerlijke drankjes. Helemaal handig wanneer je ook daadwerkelijk in de zomer jarig bent. Maar wanneer je in de winter jarig bent kun je deze 40 mijlpaal best verplaatsen naar juni, juli of augustus. Houd wel rekening met de schoolvakantie, de tijd waarin veel vrienden en familie op vakantie zullen zijn. Het zou zonde zijn waneer de helft van de gasten niet kan.

Partytent en versieringen

Tip 2:  Nederland, oh Nederland! Tja, we weten allemaal wel dat je niet echt van het Hollandse weer op aan kan. Is de weersvoorspelling aan het begin van de week nog goed, het kan later in de week zo maar omdraaien. Wees hier dus op voorbereid en zorg ook voor een partytent. Bij lekker weer haal je de zijkant eraf en heb je een open tent die gelijk voor schaduw zorgt. En bij regen laat je de zijkanten eraan en sta je met zijn allen lekker droog. Versier de tuin en de tent met vrolijke lampjes, lampionnen, slingers en ballonnen! Wissel de tafels af met statafels om lekker aan te hangen. Ook is het leuk om op de tafels fotoprops neer te zetten. Na een aantal drankjes zullen je gasten hier de leukste foto's mee maken!

Leuk idee voor een tuinfeest


Barbecue & Cocktailbar

Tip 3:  Eten & drinken, misschien wel het belangrijkste onderdeel van je 40e verjaarsdags feestje! Om het jezelf makkelijk te maken regel je via een cateraar een aantal lekkere schalen met vis en vlees voor op de barbecue, en wat salades, brood, sauzen en fruit voor erbij. Uiteraard kun je ook zelf de boodschappen in huis halen en alles van te voren klaarmaken. Houd dan wel rekening met je planning want dit zal wat extra tijd kosten. Wat ook nog leuk is om neer te zetten is een kleine cocktailbar! Laat je gasten zelf hun eigen drankje samenstellen. Een aantal makkelijk te maken cocktails zijn; de Mojito, Gin-Tonic, Strawberry Martini of een Long Island Iced Tea. Vergeet ook de Corona's met een limoentje niet, die doen het altijd goed op een tuinfeest!

Feest ideeën voor je 40e verjaardag


Tuinfeest? Denk aan de buren!

Tip 4: Denk ook aan de buren. Laat je buren op tijd weten dat je een tuinfeestje geeft voor je 40e verjaardag, en spreek een tijd af wanneer de muziek zachter gaat. Want uiteraard hoort een dansbare playlist ook bij het organiseren van een feestje. Wat wellicht een nog betere tip is... heb je gezellige buren nodig ze dan ook gewoon uit! Dan hoef je je niet druk te maken om geluidsoverlast. En hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Uitnodiging 40 jaar verjaardag

De laatste tip! Wat kunnen wij bij Fuif nou toch als laatste en wellicht wel als beste tip geven? Juist... de uitnodiging natuurlijk! Je bent 40 geworden, gaat een tuinfeest geven, hebt een datum gekozen, weet wat er nodig is aan eten drinken & spullen en weet wie je wilt uitnodigen. Dus nu is het alleen nog een kwestie van een passende uitnodiging te maken!

Leukste Tuinfeest

Dus mocht je nu geïnspireerd zijn na het lezen van deze blog om je eigen '40 jaar' tuinfeestje vieren, dan vind je hier de leukste tuinfeest uitnodigingen om zelf aan te passen en te versturen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen een andere uitnodiging in onze collectie aan te passen naar wens of helemaal zelf te beginnen met een blanco kaart.

We wensen jou en je feestvrienden alvast een gezellige barbecueparty toe, proost en eet smakelijk!