Vijf manieren om 50 jaar getrouwd te vieren

Waar sommige mensen twijfelen of ze een feest zullen geven als ze 12,5 of 25 jaar getrouwd zijn, is 50 jaar getrouwd zijn toch wel zo bijzonder dat het een feestje verdient. Want het gebeurt tegenwoordig steeds minder dat mensen nog zo lang getrouwd zijn en zo'n bijzonder jubileum moet eigenlijk wel gevierd worden. Maar het kan lastig zijn om te bedenken hoe je deze gouden bruiloft gaat vieren. Daarom geven we vijf leuke ideeën om inspiratie op te doen.

Allereerst wat algemene tips waar je rekening mee moet houden voordat je een feest organiseert:
1. Wie wil je allemaal uitnodigen? Bedenk van tevoren of je het feest in kleine kring wilt vieren (met alleen kinderen en kleinkinderen bijvoorbeeld), of dat je ook vrienden, kennissen en buren uit wilt nodigen. In deze blog vind je handige tips voor het samenstellen van een gastenlijst.
2. Wil je uitnodigingen versturen? Voor zo'n feest kan het handig zijn om mensen van tevoren uit te nodigen met een mooie kaart, zodat ze deze datum vrij kunnen houden. In deze blog lees je meer over de uitnodigingen voor een huwelijksjubileum.

Uit eten

Gezellig bijkletsen met iedereen terwijl je geniet van lekker eten? Uit eten gaan is een fijne manier om te vieren dat jullie 50 jaar getrouwd zijn. Met de keuze van het restaurant bepaal je al een groot deel van het feest: kies bijvoorbeeld voor een pannenkoekenrestaurant, leuk voor de kinderen. Maar ook een wokrestaurant of Italiaans restaurant hebben genoeg keus om het iedereen heerlijk te laten smaken.

Zaaltje huren

Willen jullie liever een wat langer gedeelte van de dag met elkaar doorbrengen? Dan is het een leuk idee om een zaaltje te huren, waar jullie onder het genot van een hapje en een drankje lekker met elkaar kunnen bijkletsen. Je kan ervoor kiezen om de gasten rond thee-tijd te laten komen en daarna gezellig met elkaar te eten, of om het feest bijvoorbeeld 's ochtends te laten beginnen en met elkaar te lunchen. Als er veel kinderen bij zijn is het wel handig om goed na te denken over entertainment: neem bijvoorbeeld een grote stapel Donald Duckjes mee, zorg dat er spelletjes en sjoelbakken staan, of kies voor een locatie waar een speeltuin vlakbij is, vermaak genoeg!

Dierentuin

Dit is voor jong en oud een schot in de roos: een dagje dierentuin is nooit verkeerd. Het voordeel van zo'n uitje is dat je niet hoeft na te denken over entertainment, iedereen zal zich vermaken! Het enige waar je over na moet denken is wat jullie willen eten, je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om lekkere broodjes mee te nemen en 's avonds met z'n allen te genieten van frietjes: een groot feest!

Oud Hollandse spelletjes

Wat is er nou leuker dan te vieren dat jullie 50 jaar getrouwd zijn dan door de gasten mee te nemen naar vroeger? Op deze manier maken ook jullie kleinkinderen kennis met wat normaal was in jullie tijd en leren ze jullie weer een beetje beter kennen. Denk aan spelletjes als blikgooien en spijkerpoepen, maar ook sjoelen en koekhappen zullen het goed doen. Plezier voor elke leeftijd!

Picknicken

Ook dit is een zeer geschikte manier om gezellig met al je geliefden bij elkaar te zijn. Dit kan natuurlijk alleen met lekker weer, dus het is handig om een plan B te bedenken voor als het toch regent die dag (of neem lekker grote partytenten mee waardoor jullie alsnog droog zitten). Picknicken vraagt wel wat voorbereiding, maar je kan ook aan iedereen vragen om iets mee te nemen. Zo draagt iedereen bij aan het feestje en krijg je de gelegenheid om van elkaars lekkernijen te proeven. Het voordeel van picknicken is dat je buiten zit en er dus voor de kinderen genoeg ruimte is om te spelen.