Word je bijna 75 en wil je dit vieren? Of organiseer je een feest voor je opa of oma, vader of moeder die 75 wordt? Lees dan in deze blog hoe je in een paar stappen gemakkelijk zelf je uitnodigingen maakt voor een 75 jaar verjaardagsfeest.

75 jaar: daar hoort een mooie uitnodiging bij!

Stap 1: Kijk rustig rond in onze collectie 75ste verjaardag uitnodigingen. Je favoriete kaartjes kun je door op het hartje te klikken bewaren in je eigen collectie en later weer inzien. Wil je graag een uitnodiging met een persoonlijke foto? Dan wordt het ook tijd om je eigen archief door te spitten voor een leuke foto.

Met wie ga je je 75ste verjaardag vieren?

Stap 2:  Voordat je de kaart verder gaat opmaken is het handig om te bedenken aan wie je uitnodiging allemaal gaat sturen. Stel een gastenlijst op en laat deze ook nog door je partner of een gezinslid checken of je niemand bent vergeten. Als je weet wie je gaat uitnodigen kun je ook de tekst gaan schrijven.

Schrijf de tekst voor op je kaart

Stap 3:  Het lijkt zo eenvoudig maar toch komt het regelmatig voor dat mensen een belangrijk detail vergeten te vermelden op de kaart. Deze onderdelen worden meestal vermeld:
- Aanhef
- Reden van het feest, eventueel geboortedatum of verjaardagsdatum
- Informatie over het feest: wat gaan jullie doen, met of zonder eten
- Locatie van het feest
- Tijdstip
- RSVP: wil je dat je gasten zich aan- en/of af- melden? Vermeld dan ook voor welke datum dit moet gebeuren en en via welk telefoonnummer of e-mailadres ze dit kunnen doen.

Eventueel kun je deze dingen ook nog vermelden:
- Adres van de jarige
- Kadotip
- Kledingvoorschrift

Pas je kaart aan!

Stap 4: Als je tekst af is kun je deze op de kaart gaan plaatsen. De tekst kun je mooi opmaken met verschillende lettertypes en kleuren. Ook kun je deze verduidelijken met pictogrammen uit onze clipart collectie. Je kunt ook een eigen foto toevoegen, of gebruik maken van de foto's en illustraties uit onze beeldbank.

Bestel een proefdruk

Stap 4: Als je je kaart met eigen tekst en eventuele foto eerst in het echt wilt zien voordat je je definitieve bestelling plaatst kun je een proefdruk bestellen. Door een proefdruk te bestellen kun je testen of je kaart mooi uitkomt op de papiersoort van je keuze en of je geen foutjes hebt gemaakt in de tekst. De proefdruk kun je bestellen door na het bekijken en eventueel bewerken van je kaart op volgende stap te klikken en in het scherm "maak een keuze" de optie "proefdruk" te selecteren. Je eerste proefdruk kost € 0,99, elke volgende proefdruk is conform de gewone kaartprijs. Bij een proefdruk krijg je ook een sampleset met alle 6 papiersoorten en 21 envelopkleuren.

Controleer je kaart en bestellen maar!

Stap 5: Staat alles erop? Klopt de tekst en heb je eventueel een foto toegevoegd? Heb je een envelop- en papierkeuze gemaakt? Dan kun je over gaan tot bestellen!

Tip: je kunt ons direct de kaarten laten versturen naar je gasten!

Stap 6: Hoe makkelijk kan het zijn: verstuur direct vanuit onze drukkerij de kaarten naar je gasten! Geen gedoe met postzegels halen, enveloppen schrijven, kaarten insteken en op de post doen... dat doen wij dan allemaal voor je! Hoe dit werkt? Open je kaart, klik dan door van "Controleer de kaart" via "volgende stap" naar "Maak je keuze". Hier kun je kiezen voor "Direct verzenden". In dit bestelproces kun je dan zelf de adressen van je gasten invoeren of een excelbestand uploaden met je adressenlijst. Meer info over rechtstreeks verzenden vind je hier.