Lekker meezingen met Hollandse hits onder het genot van een biertje wijntje borrelnootje of bitterballetje. De Hollandse avond, het ultieme thema voor jouw verjaardagsfeest. In deze blog vertellen wij over de dingen die absoluut niet morgen ontbreken op jouw feestje.

Hollandse avond, Hollandse gezelligheid

Tip 1: Weg met de standaard verjaardagen waarbij je met zijn allen in een kringetje zit! Kies voor een spetterend themafeest. Wat dacht je van een gezellige oer Hollandse avond? Met al je vrienden en familie meezingen op hollandse hits onder het genot van een biertje en een bitterbal. Leuk om op de tafels wat Hollandse fotoprops neer te zitten. Dat worden gegarandeerd hele gezellige feest foto's! Helemaal na een aantal biertjes ;-)
 

Hollands hits, lekker meezingen op Nederlandse klassiekers

Tip 2: Wie kent het tv programma 'Ik hou van Holland' nou niet? Een belangrijk onderdeel uit dit programma is het raden van een Hollandse hit, waarna er door iedereen lekker wordt meegezongen. Een essentieel onderdeel van jouw Hollandse avond moet dan ook wel de muziek zijn. Lekkere meezingers zoals Heb je even voor mij? van Frans Bauer, Bloed Zweet en Tranen van André Hazes, Rosanne van Nick & Simon of Ticket to the tropics van Gerard Joling. Denk ook aan Marco Borsato met de Meeste Dromen zijn Bedrog. En een hit die ook zeker niet mag ontbreken in je playlist is Why Tell me Why van Anita Meijer!
 

Hollandse Hapjes

Tip 3: Weg met de moeilijke hapjes,de amusus, tapas of pincho's. Terug naar heerlijk makkelijk op zijn hollands! Ken je nog de schalen met hapjes die werden rondgegeven op verjaardagen?  Je moeder die overdag de reepjes augurk in plakjes boterhamworst rolde. En zo zijn er nog meer van die echt Hollandse hapjes. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

- Belangrijk: de bitterballen!
- Mini Kaassouflés
- Borrelnootjes
- Boterhamworst met augurk
- Blokjes kaas met een zilveruitje
- Plakjes leverworst, grillworst en gelderse kookworst
- Mini frikadellen, vergeet de mayo en curry niet!
- Gekookt eitje met rookvlees
- Gevulde eitjes
- Chips met dipsausjes
- Kleine zelf gemaakte gehaktballetjes
- Haring
- Zoute stokjes (pepsels)
- Asperges met ham
- Vlammetjes
- Partyknaks

 


Dresscode: Go Dutch!

Tip 4: Kleed je huis aan met rood wit blauw en oranje ballonnen, haal de Nederlandse vlag van zolder en vul de rest aan met nog wat overgebleven WK accesoires! Je huis is klaar om gasten te ontvangen, nu je outfit nodig! Menig carnavalsshop heeft voor een leuk prijsje wel een grappige Hollandse outfit te koop. Denk aan melkmeisjes jurken of een Delfts blauw pak. Ook grappig om te gaan voor Nederlandse klederdracht. Maar uiteraard kun je ook het oranje Roy Donders huispak aantrekken natuurlijk!


Uitnodiging Hollandse avond

Tip 5: Last but not least... de uitnodiging. Er is niets leukers dan wanneer er een bijpassende en persoonlijk kaartje bij je op de deurmat valt. Stuur daarom een Hollandse uitnodiging naar je vrienden en familie. Leuk idee is om op de kaart een foto van jezelf te plaatsen, dat maakt het ook extra persoonlijk. Belangrijk! Vergeet niet te vermelden dat er een hollandse dresscode is op je feestje. Voor jou hebben we twee voorbeelden van een vrolijke nederlandse ontwerp. Veel plezier gewenst tijdens je Hollandse avond.