Uitnodiging tuinfeest

Denk van tevoren goed na wie je gaat uitnodigen. Wil je een groot feest met veel mensen of wil je een klein en intiem tuinfeest? Wie of hoeveel mensen je ook uitnodigt voor het feest, verstuur op tijd je uitnodiging. Tip: nodig ook je buren uit. Zo hebben zij geen 'last' van jouw feest omdat ze zelf ook aanwezig zijn.

Wil je zelf een vrolijke uitnodiging kiezen? Bekijk alle uitnodigingen voor een tuinfeest dan hier.

Eten en drinken

Een tuinfeest zonder eten en drinken is geen feest. Een barbecue is een klassieker op een tuinfeest. Je zou zelf ook allerlei kleine hapjes kunnen maken. Heb je een groot budget? Je zou dan kunnen overwegen om een professionele cateraar in te huren. Op die manier kun jij je bezig houden met je gasten zonder dat je jezelf hoeft af te vragen of iedereen wel genoeg eten of drinken heeft. Bijkomend voordeel: zij nemen alle vuile vaat mee terug. Heb je een klein budget? Dan zou je ook een Amerikaans feest kunnen geven waarbij alle gasten iets te eten of drinken meenemen.

Aankleding

Op een feest zullen mensen zowel willen zitten als staan. Zorg daarom voor voldoende tafels en stoelen. Heeft je feest een bepaald thema? Zorg dan voor een bijpassende aankleding. Vuur op een feestje is altijd een goed idee. Je zou fakkels, kaarsjes of een vuurkorf kunnen aansteken. Of wat dacht je van lampionnen, lampjes of pompons of tassels. Laat je fantasie de vrije loop gaan. 

Kinderen

Komen er kinderen naar het tuinfeest? Zorg dan dat er voor hun een speelhoek of activiteiten zijn geregeld. Vraag een buurmeisje of nichtje of zij de kinderen willen entertainen met bijvoorbeeld kleurplaten, het versieren van cupcakes of taartjes, een zwembadje, speurtocht door de buurt of laat ze een liedje / toneelstukje instuderen dat ze later kunnen doen voor de volwassen mensen.

Houd rekening met het weer

Niets is zo verraderlijk als het Nederlandse weer. De ene keer schijnt de zon fel en het andere moment kan het rekenen. Houd de volgende accessoires bij de hand: - Grote parasols: Ideaal om schaduw te creëren of om onder te schuilen bij een kleine regenbui - Een grote partytent: Mocht het gaan regenen dan kun je hier je feest verder voortzetten. Vergeet hem niet goed vast te zetten met haringen in de grond of aan een boom oid. Dit voorkomt dat de tent wegwaait bij het eerste zuchtje wind - Verwacht je dat het kouder word in de avond? Zorg dan voor voldoende dekentjes of (huur) een terrasverwarmer.

Zorg voor gezelligheid

Zorg voor de juiste sfeerelementen zodat je gasten in de feeststemming kunnen komen. Maak van te voren een playlist in bijvoorbeeld Sportify met daarin zomerhits, liedjes uit de jaren 70-,80,- en 90 of hits van Nederlandse bodem. Tip: via Grooveshark kun je gratis playlists streamen. Deze playlists bevatten geen reclame en zijn beschikbaar in verschillende genres. Bron: Pinterest & Weheartit