Er is niet één vaste traditie voor het vieren dat je 12,5 jaar getrouwd bent. Dit kan het juist lastig maken om te beslissen hoe jullie het gaan vieren. Daarom hebben wij 6 tips voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee en vier jullie 12,5 jarig huwelijk zoals dat bij jullie past!

1. Alternatieve ideeën voor je 12,5 jaar getrouwd feest

Je kan het in een feestzaaltje met DJ of band vieren… maar dat hoeft niet! Is een feest in receptiestijl niks voor jullie? Wees creatief en verzin iets anders. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een weekend of nachtje weg met alleen je gezin of een groep naaste familie en vrienden,
  • een tuinfeest met heerlijke barbecue
  • een feest gecombineerd met een workshop: bv. een kookworkshop waar de groep hun eigen diner klaarmaakt of een dansworkshop waardoor de voetjes meteen van de vloer gaan.

2. Zoek een originele locatie

Naast de standaard feestzaaltjes zijn er nog allerlei andere mogelijkheden. Huur bv. je favoriete italiaanse restaurant af, gebruik de schuur van je oom en versier het feestelijk, gebruik die mooie tuin van vrienden, huur een knusse kampeerboerderij of vier het in een scoutinggebouw en rooster marshmallows rond het kampvuur.

3. Vier het met zoveel of zo weinig gasten als jij wilt

Niet alle 12,5 jaar getrouwd feesten worden groots gevierd, maar als jullie daar nu wel zin in hebben, wat houdt je tegen? Vier je het juist liever klein? Ook goed!

4. Verstuur een zelfgemaakte uitnodiging

Of je nu een groot feest geeft of een intiem diner met een klein gezelschap, een mooie uitnodiging maakt het feest af! Als je het klein viert is het extra leuk om individuele uitnodigingen voor je gasten te maken. Vermeld de naam van de gast op de kaart en laat er een stukje bij drukken over wat jullie als stel met hem/haar beleefd hebben!! Je eigen uitnodiging voor jullie 12,5 jarig huwelijksfeest maak je hier.

5. Versier de ruimte!

Of je het nu in je eigen huiskamer, tuin of in een restaurant of feestzaaltje viert: kleed de ruimte aan met foto’s van jullie als kind,  jullie als stel en jullie eventuele kinderen . Dit maakt het extra persoonlijk en geeft een mooie impressie van jullie leven. Heb je creatieve kinderen? Laat je kinderen zelf slingers maken door middel van tekeningen of ander knutselmateriaal.

6. Laat jullie feest (deels) cateren of verzorgen!

Het is jullie feestje en natuurlijk kun je alles van a tot z zelf DIY’en maar daar wordt niet iedereen happy van. Daar komt bij dat als het feest is aangebroken dat het leuk is als je niet alleen maar van hot naar her rent omdat je alles zelf aan het regelen bent. Laat jullie budget en gastenlijst het niet toe om alles uit te besteden? Combineer dan zelf regelen met uitbesteden. Vier het bv. in je eigen achtertuin maar laat de slager de barbecue verzorgen. Is er misschien een kantine of verenigingsgebouw die je voor weinig of niets mag gebruiken? Laat vrienden met kooktalent daar een diner verzorgen. Of laat je nichtje met organisatietalent (een deel) van de feestelijkheden regelen. Zo geef je toch dingen uit handen zonder dat het bakken met geld kost en kun jij lekker genieten van je 12,5 jaar getrouwd fuif!