Winter BBQ

Stel je eens voor dat de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen, je op de achtergrond kerstliedjes hoort en dat je je opwarmt aan een vuurkorf? Klinkt sfeervol hé? Weet je wat dit plaatje nog completer maakt? Een winterbarbecue!

Winter BBQ recepten

Een barbecue is geen barbecue zonder eten. Waar je in de zomer kiest voor salades en koude bijgerechten is het tijdens een winter editie fijn om te kiezen voor warme gerechten. Mocht je nog opzoek zijn naar inspiratie, hierbij onze favoriete winter bbq recepten: Niets is lekkerder dan warme glühwein om je handen aan op te warmen. Drink je liever iets zonder alcohol? Wat dacht je van alcoholvrije appelcider  of warme chocomel met slagroom? Spareribs  en barbecueën staan synoniem aan elkaar. Of wat dacht je van hertenbiefstuk met rodewijnsaus? Gepofte aardappels  zijn ook altijd een groot succes. Je zou deze eventueel in een vuurkorf kunnen poffen. Vergeet vooral de marshmallows niet te roosteren. Ook leuk om met kinderen te doen.

Onze favoriete tip (met kinderen): Broodjes bakken boven het vuur

Broodjes roosteren met een stok boven het vuur roept bij de Fuif-redactie warme jeugdherinneren op. Hiervoor heb je brooddeeg nodig (wil je tijd besparen, dan kan je dit op bestelling vast kant en klaar bij de lokale bakker kopen), wikkel deeg ter grootte van een vuist om een schone bezemsteel en rooster het boven een vuurkorf. Zodra het brood makkelijk loslaat van de bezemsteel is het brood gaar. Broodjes roosteren is niet alleen leuk voor kinderen maar ook voor de overige gasten.

Nodig je vrienden en familie uit

Je kan nog zulk lekker eten hebben, de mooiste vuurkorven en de warmste dekentjes maar je winterbarbecue is niet compleet zonder je leukste vrienden en familie. Stuur ze op tijd een barbecue uitnodiging, zodat je zeker weet dat ook zij van de partij zijn.

Bron afbeelding overzichtsfoto: Shutterstock