Een unieke zelfgemaakte uitnodiging is een feest om te ontvangen! Nu wordt iedereen toch blij van ballonnen, dus hoe leuk is het wanneer deze vol zit met confetti en in de ballon ook je uitnodiging zit! Lees hieronder hoe je deze originele confetti-ballon helemaal zelf kunt maken.

Zelf uitnodigingen maken!

STAP 1: De benodigdheden verzamelen
We hebben een lijstje voor je samengesteld met de benodigdheden. Deze zijn te koop bij bijvoorbeeld de Hema, Xenos of  Bol.com. Het is handig om van te voren vast te stellen welke kleurencombinatie je leuk vindt, dan kun je alle benodigdheden daarop aanpassen en met elkaar matchen. Wij hebben gekozen voor de feestelijke combinatie van goud, wit, mintgroen en turquoise. 

LIJSTJE:
> Doorzichtige ballonnen
> Confetti
> Dun touw
> Washi tape
> Spelden
> Papier
> Schaar


STAP 2: Het POP ME kaartje
Knip een klein vierkant kaartje uit, liefst van wat dikker papier, en schrijf hier de woorden POP ME! op. Uiteraard kun je dit ook digitaal doen en vervolgens printen. Wanneer je het zelf schrijft maak je het kaartje wel gelijk een stukje persoonlijker. We snappen natuurlijk dat het een hoop werk scheelt wanneer je dit digitaal maakt. Maak vervolgens een gaatje bovenin de kaart (bijvoorbeeld met een perforator) en bind hieraan een stukje van het touw. Volgens plak je met een stukje washi tape de speld vast op het kaartje. En je POP ME kaartje is klaar!


STAP 3: Het vullen van de ballon
Maak de uitnodiging
Om de ballon te vullen heb je naast de confetti de uitnodiging nodig. Om de uitnodiging goed op de kunnen rollen is het belangrijk om hiervoor dun papier te gebruiken. Op de uitnodiging vertel je waar het feestje voor is, wat de datum is en waar het feestje wordt gehouden.
> Rol de uitnodiging zo dun mogelijk op
> Plak deze vast met washi tape
> Vul de ballon met de uitnodiging en de confetti
Tip! Gebruik voor het vullen een oude plastic fles. Knip het boven stuk eraf zodat je alleen het stukje met de dop overhoudt. De dop draai je eraf en hierop plaats je de ballon, dan kun je de ballonze makkelijker vullen. Vervolgens blaas je de ballon op en knoop je deze dicht. En voilà, je gevulde confetti ballon is af!

 

STAP 4: Het resultaat
Wat je nu nog moet doen is het POP ME kaartje vastmaken aan de ballon, en dan is je zelfgemaakte uitnodiging helemaal klaar. Plaats deze in een grote doos en je ballon kan verstuurd worden naar de genodigde. Met de speld 'popt' jouw gast de ballon vol confetti kapot en kan vervolgens de uitnodiging bekijken. Dat is toch al een klein feestje op zich? 
Veel succes met het maken!


Zelf kaarten maken

Vind je deze uitnodiging wel heel feestelijk door de confetti, maar te moeilijk om zelf te maken? 
Neem dan eens een kijkje op onze site, we hebben namelijk heel veel uitnodigingen met het thema confetti!
Want zeg nou zelf, een kaartje sturen per post kan natuurlijk ALTIJD :-)